facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Υπουργός Άμυνας της Κύπρου: Θα συνεχίσουμε να ασκούμε κυριαρχικά δικαιώματα

Παρά τις προκλήσεις και τις απειλές της Τουρκίας, "θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην αποκλειστική οικονομική μας ζώνη", δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας ότι "τα αποθέματα υδρογονανθράκων θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος ολόκληρου του κυπριακού λαού, καθώς και για την ενίσχυση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή".

Σε ομιλία του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατιωτικών Συνδέσμων (EUROMIL), που άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, στη Λευκωσία, ο κ. Φωτίου μίλησε για τα θεμελιώδη βήματα που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας, προσθέτοντας ότι "πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τώρα λόγω της οικονομικής κρίσης και της αύξησης των οικονομικών περιορισμών".

"Η απογοήτευση και η πικρία των Κυπρίων από τη στάση και τη συμπεριφορά των εταίρων μας στην ΕΕ είναι δικαιολογημένη. Δυστυχώς, η Κύπρος είναι στη δύσκολη θέση να ζητά οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να έχουμε κατά νουν ότι είναι κράτος μέλος της ΕΕ, και ως εκ τούτου έχει το δικαίωμα στην αλληλεγγύη και την υποστήριξη από την Ένωση", είπε.

Ο Υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Κυβέρνησης να υποβάλει αίτηση για το πρόγραμμα Συνεταιρισμός για την Ειρήνη, λέγοντας ότι "είναι πεποίθηση μας ότι με το να ενταχθεί αυτό το πρόγραμμα, θα είμαστε σε θέση να συμβάλουμε στην επίλυση των προβλημάτων της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τόσο σε θεσμικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, και ως εκ τούτου αναμένουμε την υποστήριξη των εταίρων μας στην ΕΕ, τα έθνη του ΝΑΤΟ, καθώς και από τους δύο οργανισμούς".

Όσον αφορά το Κυπριακό, είπε ότι η Κυβέρνηση "παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για την εξεύρεση λύσης που θα επιτρέπει σε όλους τους Κύπριους να αξιοποιήσουν τα ωφελήματα και τα πλεονεκτήματα από την ένταξη στην ΕΕ".

astra.com.cy

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news