facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Και το όνομα αυτού, Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα

«Το σύνθημα είναι ρήξη, σύγκρουση, δημιουργία και το όνομά του Συμφωνία για Νέα Ελλάδα»: Με τη φράση αυτή ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε χθες στην πολιτική συνδιάσκεψη της ΡΙΚΣΣΥ που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Σπόρτινγκ το όνομα του κόμματος, στο οποίο θα ηγείται ο ίδιος.

Ο κ. Λοβέρδος μιλώντας για την ΡΙΚΣΣ,Υ που αποτέλεσε την αρχή του νέου κόμματος, τόνισε ότι «από τον Δεκέμβριο, που πενήντα άνθρωποι ιδρύσαμε την ΡΙΚΣΣΥ, 4.000 πολίτες έσπευσαν να γραφτούν. Και εκατοντάδες δήλωσαν πως επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά, αλλά πολύ ενεργά. Προς τιμήν τους, θέλουν να βάλουν πλάτη για να λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας», ενώ για το νέο κόμμα δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο κόμμα ευθύνης κι όχι μία ακόμη γκρούπα διαμαρτυρίας. Ένα κόμμα που θα συμβάλει με πεντακάθαρο, λιτό λόγο και αποτελεσματικό έργο στη Νέα Ελληνική Ανόρθωση. Ένα κόμμα, που στα στα δέκα στελέχη του, μόνο τα τρία θα έχουν εμπειρία στην πολιτική, ενώ οι υπόλοιποι επτά θα είναι είτε νέοι στην ηλικία, είτε νέοι στην πολιτική, αλλά με μία πορεία στην επιστήμη και στα επαγγέλματα».

Στην ομιλία του ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι «σπάμε, σήμερα, εδώ, την αμηχανία και την αδράνεια του πολιτικού συστήματος, που προκαλείται από μία τρικομματική κυβέρνηση η οποία κρύβεται, ακολουθεί σχεδόν τις ίδιες μεταπολιτευτικές πρακτικές που μας κατέστρεψαν, τα κόμματά της κοιτούν τον εαυτό τους κι όχι τους πολίτες».

Ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι «η κρίση στην Κύπρο κατέδειξε, πως και τα τέσσερα κόμματα της Αντιπολίτευσης εξαντλούνται στη δημαγωγία... αρχίζουν και τελειώνουν με αυτήν. Και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Αναφερόμενος στην ακροδεξιά είπε ότι «η ακροδεξιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη διεκδικεί την τρίτη θέση. Ό,τι δείχνουν τα πράγματα πως θα γίνει εδώ στις επόμενες εκλογές, φαίνεται πως πάει να γίνει και στο ευρωκοινοβούλιο. Η ακροδεξιά πάει για τρίτη δύναμη και εκεί».

Αναφερόμενος στην ΕΕ και στο ευρύτερο διεθνές περιβάλλον επισήμανε πως «την πολιτική Ένωση την χρειαζόμαστε όλοι οι Ευρωπαίοι. Αρκεί να σκεφτούμε πως οι πάλαι ποτέ μεγάλες δυνάμεις, η Γαλλία, η Ιταλία, ακόμη και η Γερμανία, είναι μικρές μπρος στις νέες δυνάμεις, όπως η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και άλλες. Οι G7 αλλάζουν σύνθεση»

Εξηγώντας την πρωτοβουλία της ίδρυσης νέου πολιτικού κόμματος ο κ. Λοβέρδος εξήγησε ότι «γι' αυτό και προτείνουμε την παράκαμψη του κράτους στις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων. Γι' αυτό και αφαιρούμε από την καθημερινή οικονομική δραστηριότητα τα επιπρόσθετα βάρη, που οδηγούν σε άχρηστες και διεφθαρμένες πρακτικές δήθεν ελέγχων και δήθεν εγγυήσεων.

Γι' αυτό και προτείνουμε με σχέδιο νόμου που καταθέσαμε την ανάληψη της ηγεσίας της Δημόσιας Διοίκησης από νέους επιστήμονες-υπαλλήλους. Γι' αυτό και θα προτείνουμε την κατάργηση των διπλών ελέγχων στο Δημόσιο».

Ο κ. Λοβέρδος ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε ότι «θα αλλάξουμε την πορεία της χώρας, θα ιδρύσουμε μαζί με άλλους την Δ' Ελληνική Δημοκρατία, φίλες και φίλοι, μια ελπίδα γεννήθηκε σήμερα».

sofokleousin

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news