facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Τουρκικό σκάφος βγαίνει για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

Το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά» (πρώην «Polarcus») βγάζει η Τουρκία για σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το ενεργειακό «παιχνίδι» πέριξ της Κύπρου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η Άγκυρα στέλνει το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά», που αγόρασε πρόσφατα από τη Νορβηγία, για να διενεργήσει σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας της Κύπρου επισκέπτονται το Ισραήλ και επαναβεβαιώνουν την ειλημμένη απόφαση Λευκωσίας και Τελ Αβίβ να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, θα διεξαχθούν κοινές ασκήσεις της Κύπρου με το Ισραήλ, ενώ η αμερικανική εταιρεία Noble προχωρά τον Ιούνιο στην επιβεβαιωτική γεώτρηση στο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, είπε πρόσφατα ότι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του στη Μαύρη Θάλασσα, το «Μπαρμπαρός» θα αναλάβει κρίσιμο ρόλο και στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο.

Εδωσε δε, το στίγμα των προθέσεων της τουρκικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι οι έρευνες που έγιναν στη Μαύρη Θάλασσα, σε συνεργασία με τις μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, τώρα θα ενταθούν στη Μεσόγειο

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news