facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Στουρνάρας: Πρόοδος σε όλα τα θέματα - Νέα συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ παρουσία Προβόπουλου

Στουρνάρας: Πρόοδος σε όλα τα θέματα - Νέα συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ παρουσία Προβόπουλου
Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα οι οποίες ωστόσο θα συνεχιστούν, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των εκπροσώπων των πιστωτών με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι της Κυριακής. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, παρουσία του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των δύο πλευρών έχει σημειωθεί σύγκλιση στο θέμα των επιόρκων κατά το πρότυπο που είχε αρχικά προτείνει η τρόικα, δηλαδή αντικατάσταση όσων επιόρκων ή «κοπανατζήδων» απομακρυνθούν, με υπαλλήλους υψηλών προσόντων που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ και χωρίς να υποβληθούν στον κανόνα 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις

Ο πρωθυπουργός, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς, Ευάγγελο Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ και Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ, τους οποίους ενημέρωσε για το περιχεχόμενο της συζήτησης που είχε με τα μέλη της τρόικας
Οι δηλώσεις έξω από το Μαξίμου
Γ.Στουρνάρας: Υπάρχει σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχει, βέβαια, και συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
- Σε ποια θέματα υπάρχει πρόοδος;
Γ.Στουρνάρας: Σε όλα. Σας είπα υπάρχει σημαντική πρόοδος.
- Θα συναντηθείτε σήμερα πάλι, κ. Υπουργέ;
Ι.Στουρνάρας: Ναι, βεβαίως.
«Αγκάθι» στις συνομιλίες των δύο πλευρών παραμένει η κινητικότητα στο Δημόσιο, με τους εκπροσώπους της τρόικας να ζητούν συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.

Προσέγγιση φαίνεται ότι υπάρχει και στο ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, με την τρόικα να φέρεται ότι δέχεται τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Ως προς το ζήτημα της επικείμενης συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προβάλλει τα νομικά επιχειρήματα στην τρόικα για την πραγματοποίηση, κάτι που θα υποστηρίξει πως θα ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news