facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές αντικαθιστούν τα μετρητά

Την επιλογή να μπορούν να πληρώνουν το αντίτιμο του εισιτηρίου τους σε μέσα μεταφοράς, όπως το μετρό, τα λεωφορεία ή και τα ταξί, δίχως τη χρήση μετρητών αλλά με πλαστικό χρήμα, αναμένεται να έχουν σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα οι πολίτες στη χώρα μας, κάτι που ήδη συμβαίνει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, Νίκος Καμπανόπουλος, η Visa επιθυμεί να συζητήσει με τους συγκοινωνιακούς φορείς (λεωφορεία, μετρό, κ.λπ.), προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες χρήσης της τεχνολογίας των ανέπαφων πληρωμών, είτε με τη χρήση κάρτας σε πρώτο στάδιο είτε με τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή φορητής συσκευής (tablets) σε μεταγενέστερο χρόνο, ως εναλλακτικής επιλογής για τη χρήση των μαζικών μέσων μεταφοράς.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ραγδαίας ανάπτυξης τω ανέπαφων πληρωμών σε μέσα μεταφοράς στην Ευρώπη αναφέρεται η περίπτωση των παραδοσιακών λεωφορείων του Λονδίνου, όπου ήδη το 20% των συνολικών συναλλαγών σε αυτά γίνεται με την τεχνολογία των ανέπαφων πληρωμών, μόλις μερικούς μήνες μετά την υιοθέτηση της τεχνολογίας αυτής σε 8.500 λεωφορεία.

Η νέα τεχνολογία των ανέπαφων πληρωμών, που γνωρίζει ήδη μεγάλη ανάπτυξη σε χώρες της Ευρώπης αλλά έχει κάνει την εμφάνισή της και στη χώρα μας, επιτρέπει την πληρωμή για αγορές μικρών ποσών χωρίς την εισαγωγή κάρτας στο τερματικό της επιχείρησης, απλώς με το πέρασμα της κάρτας σε μικρή απόσταση απ’ αυτό.

Ήδη, όπως αναφέρει ο κ. Καμπανόπουλος, σε περισσότερα από 400 ταξί στην Αθήνα υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με πλαστικό χρήμα, ενώ στο άμεσο μέλλον εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα και για ανέπαφες πληρωμές. Δυνατότητα πληρωμής με πλαστικό χρήμα και συγκεκριμένα με τις ανέπαφες συναλλαγές θα υπάρξει και σε περίπτερα, εταιρείες εστίασης/fast food, καφέ, κ.λπ..

Έρχεται και στην Ελλάδα το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι»

Παράλληλα, έως και το 2014 εκτιμάται ότι θα έχει κάνει την εμφάνισή του και στη χώρα μας το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», που θα επιτρέπει στον κάτοχο του να πραγματοποιεί πληθώρα συναλλαγών χωρίς τη χρήση μετρητών, μέσω του κινητού του τηλεφώνου, ή της ταμπλέτας του, ή του υπολογιστή του.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news