facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Κλειστά όσα Δημόσια ΚΤΕΟ δεν πληρούν τους όρους!

Με ένα εξαιρετικά επείγον έγγραφο το Υπουργείο Μεταφορών προειδοποιεί τα Δημόσια ΚΤΕΟ να μην προβούν σε ελέγχους αν δεν πληρούν τις προδιαγραφές...

Το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων φαίνεται πως έλαβε σοβαρά υπόψιν την προειδοποιητική επιστολή που απέστειλαν οι Ενώσεις των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ και αργά το μεσημέρι της Παρασκευής απέστειλαν προς όλες τις Περιφέρειες, τους Γενικούς Διευθυντές Μεταφορών αλλά και στα Δημόσια ΚΤΕΟ επίσημο έγγραφο με βαθμό προτεραιότητας «Εξαιρετικά Επείγον» βάσει του οποίου ενημερώνουν πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα Δημόσια ΚΤΕΟ αν δεν πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νέος νόμος!

Ειδικότερα στην επιστολή του Υπουργείου με αριθμό πρωτοκόλου 17478/2234 αναγράφεται χαρακτηριστικά πως: «Με αφορμή την ανωτέρω σχετική επιστολή, με την οποία τα 3 Σωματεία Ιδιωτικών ΚΤΕΟ παρακαλούν το Υπουργείο για την ενημέρωση των Περιφερειών της χώρας σχετικά με τη νόμιμη έναρξη λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ, μετά την ψήφιση και εν όψει δημοσίευσης της εν θεμάτι τροποποιητικής διάταξης περί παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας Πιστοποίησης των Δημόσιων ΚΤΕΟ σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Η εν λόγω τροποποιητική διάταξη με την οποία η 8μηνη από την έκδοση της αρ. 20794/2222/03-05-2012 (ΦΕΚ Β' 1466) απόφασης περί καθορισμού των όρων και προϋποθέσεων ορθής λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ, καταληκτική προθεσμία Πιστοποίησης αυτών (όπως τέθηκε με την παρ. 11 του άρθρου 185 του ν. 4070/2012 ΦΕΚ Α' 82) γίνεται 14 μήνες, παρατείνεται δηλαδή κατά 6 μήνες, ήτοι, έως τις 4-7-2013, επ' ουδενί δεν καθιστά μη εφαρμοστέες τις απαιτήσεις που είχαν καθοριστεί με την προαναφερόμενη υ.α. Και τις οποίες απαιτήσεις υποχρεούνται μετά τις 4-1-2013 να πληρούν τα Δημόσια ΚΤΕΟ, προκειμένου να δύναται να διενεργούν τεχνικούς εελέγχους και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ).

Ως εκ τούτου μετά τη δημοσίευση του εν θέματι ψηφισθέντος νόμου, ένα Δημόσιο ΚΤΕΟ, ανεξαρτήτως της χορηγούμενης παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας Πιστοποίησής του, προκειμένου να δύναται να διενεργεί τεχνικούς ελέγχους και να εκδίδει Δελτία Τεχνικού Ελέγχου υποχρεούται να πληροί τις απαιτήσεις που έχουν καθοριστεί με τις διατάξεις των ως άνω δύο αναφερόμενων υπουργικών αποφάσεων, εξαιρουμένων βέβαια των απαιτήσεων, προς τις οποίες η καταληκτική προθεσμία προσαρμογής έχει μετατεθεί με την αριθμ. 55332/5732/28-12-2012 (ΦΕΚ Β' 3469) υπουργική απόφαση έως τις 30/06/2013.».

autobusiness

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news