facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Σφίγγει ο κλοιός για τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου

Ιδιαίτερα κρίσιμες αναμένεται να είναι οι επόμενες ώρες για τον κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Πανίκο Δημητριάδη, ο οποίος πέρα από τη δυσφορία της κυβέρνησης έχει να αντιμετωπίσει τώρα και αυτή της Βουλής.

Σύσκεψη των αρχηγών θα εξετάσει τις σοβαρές κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του για κατάθεση αντιφατικών και ψευδών στοιχείων σε σχέση με την έρευνα του οίκου Alvarez and Marsal που ο ίδιος δρομολόγησε, τους όρους εντολής και την εξαίρεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Εκεί θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών που συνεπάγεται άμεση παραπομπή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος της Βουλής θα επιδιώξει να ληφθεί κατά πλειοψηφία απόφαση για τον διοικητή. Την ίδια ώρα, ο κ. Δημητριάδης βρέθηκε στο στόχαστρο και της Επιτροπής Θεσμών. Τα στοιχεία που ζητήθηκαν από την κοινοβουλευτική επιτροπή για εκροές καταθέσεων πριν από την επίμαχη απόφαση του Eurogroup, ήταν ανεπαρκή.

Ο κ. Δημητριάδης διαβίβασε στη Βουλή κατάλογο, για τις τελευταίες 15 μέρες πριν από τη συνεδρία του Eurogroup. Όπως διαπιστώθηκε, ο κατάλογος ήταν ελλειπής, ενώ άφηνε και πολλά απανάντητα ερωτήματα καθώς, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κεντρικός τραπεζίτης Δημητριάδης αποφάσισε να αφήσει τους περισσότερους εκτός καταλόγου.

Το βαρύ πολιτικό κλίμα σε βάρος του κεντρικού τραπεζίτη έγινε ακόμη πιο φανερό χθες όταν ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προχώρησε σε ανάκληση του στενού συνεργάτη του, υποδιοικητή Σπύρου Σταυρινάκη με την αιτιολογία ότι δεν υφίστανται πλέον οι «έκτακτες συνθήκες, ανάγκες και τα δεδομένα εκείνα που θα δικαιολογούσαν την επίκληση του δικαίου της ανάγκης» ώστε να παραμείνει στη θέση που διορίστηκε πριν τις εκλογές.

Ο ίδιος πάντως σε δηλώσεις του σχολίασε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί και ότι «χαίρει της εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας»

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news