facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΑΣΕΠ και στους διοικητές νοσοκομείων

Με την υπογραφή τους θα δεσμεύονται οι διοικητές των νοσοκομείων-πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους- για τη διαχείριση των οικονομικών, του ανθρώπινου δυναμικού του νοσοκομείου καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας. Στις επιτροπές που θα μελετούν τις υποψηφιότητες, θα μετέχει και εκπρόσωπος του ΑΣΕΠ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε ότι οι νέοι διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων θα υπογράφουν κατάλογο υποχρεώσεων που θα περιλαμβάνει ποσοτικά και ποιοτικά καθήκοντα. "Αυτοί που ορίζονται διοικητές και υποδιοικητές είναι για να λύνουν προβλήματα και όχι για να κάνουν εσωτερικό συνδικαλισμό στον υπουργό που τους όρισε-Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να γίνει διοικητής. Αν δεν είναι ικανοί γι’ αυτές τις θέσεις, υπάρχουν και άλλες επιλογές" είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

O υπουργός επέμεινε ότι η κυβέρνηση μπορεί να συζητήσει τα πάντα εκτός από το ζήτημα της διοικητικής συνένωσης, που έχει ως στόχο την αποτελεσματικότητα, την πάταξη της σπατάλης και την ορθολογική διαχείριση των πόρων.

Προηγήθηκε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου με αφορμή τη συγχώνευση των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου. Ο βουλευτής δήλωσε ότι τέτοιου τύπου συγχωνεύσεις θα επιφέρουν μόνο δεινά και ανασφάλεια στους κατοίκους των νησιωτικών αλλά και των κατοίκων ορεινών περιοχών ενώ κατήγγειλε ότι γιατροί φεύγουν λόγω της υποχρηματοδότησης, με συνέπεια να καταρρέει η 24ωρη λειτουργία των νοσοκομείων.

enet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news