facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Στουρνάρας: Θέλει δουλειά ακόμη...

Με όλα τα ζητήματα ανοικτά ολοκληρώθηκε η διάρκειας περίπου 3,5 ωρών πρώτη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα και του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Στουρνάρας αρκέστηκε να δηλώσει «δεν θα κλείσει τίποτε, εάν δεν κλείσουν όλα», προσθέτοντας ότι η διαπραγμάτευση «έχει δουλειά ακόμη».

Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει και για τις ενστάσεις της τρόικας επί της συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας και Eurobank: «Μιλήσαμε για όλα», ήταν η απάντησή του.

Λίγο νωρίτερα, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι «με την τρόικα ανοίξαμε όλη τη "γκάμα" των θεμάτων, δημοσιονομικά, τράπεζες, διαρθρωτικά και προγραμματίσαμε τις συναντήσεις και τις διαπραγματεύσεις των επομένων ημερών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ελληνική πλευρά ετέθη και ο νέος τρόπος φορολόγησης των ακινήτων για εφέτος, ενώ από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών ετέθησαν ερωτήματα αναφορικά με τη δημοσιονομική απόδοση του μέτρου, χωρίς να διαφανεί κάποια θετική ή αρνητική αντίδραση στο επιχειρούμενο λίφτινγκ στο χαράτσι.

Η κυβέρνηση επιδιώκει την εκταμίευση τόσο του «υπολοίπου» της δόσης του περασμένου Δεκεμβρίου (2,8 δισ. ευρώ), για το οποίο βασικό «διαρθρωτικό ορόσημο» είναι η κινητικότητα στο Δημόσιο, όσο και της δόσης του α΄ τριμήνου, ύψους 6 δισ. ευρώ (για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και για την πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων, την πορεία των φορολογικών εσόδων, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ταμεία, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κ.λπ.).

Τα κυβερνητικά στελέχη ευελπιστούν ότι έως τις 15 Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης σε έκτακτο Eurogroup στο τέλος του μήνα.

Σημειώνεται ότι οι επικεφαλής της τρόικας αποδοκιμάστηκαν έντονα από ομάδα πολιτών κατά την αποχώρησή τους από το υπουργείο Οικονομικών. Οι περίπου 10 διαδηλωτές απομακρύνθηκαν έγκαιρα από τις παριστάμενες αστυνομικές δυνάμεις.
Τα πράγματα είναι δύσκολα

Η διαπραγμάτευση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων παραμένει δύσκολη, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας απόψε στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη «Ο Ψυχρός Εμφύλιος», σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και δεν υπάρχουν - δυστυχώς- και διαφορετικές λύσεις. Όσοι λένε ότι υπάρχουν, λένε ψέματα. Η αντιπολίτευση δεν έχει, δυστυχώς, προσφέρει μέχρι σήμερα κάτι δημιουργικό. Επενδύει διαρκώς στην καταστροφή».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news