facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Εντός Απριλίου η εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών

Έως το τέλος Απριλίου θα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών, που περιλαμβάνει λαμβάνει απόλυση 560 υπαλλήλων, οριζόντια περικοπή μισθών κατά 8% -πέραν της μείωσης του 9% που είχε προηγηθεί- και μείωση του στόλου της εταιρείας κατά τέσσερα αεροσκάφη.

Η διεύθυνση και τα συνδικάτα της εταιρείας, σε έκτακτες συσκέψεις, μελετούν την πρόταση δεδομένου ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν σε διάστημα μερικών εικοσιτετραώρων.

Ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Σταύρος Σταύρου δήλωσε ότι αν δεν λαμβανόταν χθες πολιτική απόφαση, ενδεχομένως η εταιρεία να κατέρρεε. Ανέφερε ακόμα ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν αμέσως 360 υπάλληλοι και οι υπόλοιποι 200 έως το τέλος Απριλίου, χωρίς να πάρουν αποζημίωση. Ο κ. Σταύρου αποκάλυψε ότι υπάρχουν έτοιμοι κατάλογοι υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν.

Για τη μείωση του στόλου των Κυπριακών Αερογραμμών, σημείωσε ότι δύο από τα δέκα αεροπλάνα τα οποία νοικιάζει η εταιρεία θα επιστραφούν έως το τέλος Απριλίου, ενώ τα άλλα δύο θα καταβληθεί προσπάθεια να υπενοικιασθούν σε άλλη εταιρεία μαζί με τα πληρώματά τους.

Το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών απασχολεί άμεσα τις Olympic Air και Aegean Airlines, καθώς το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας της κυπριακής εταιρείας θα ανέτρεπε τα σχέδια των δύο ελληνικών αεροπορικών εταιρειών για εξαγορά της Olympic Air και τη δημιουργία μιας ενιαίας εταιρείας.

Σε περίπτωση που η εταιρεία οδηγηθεί σε κλείσιμο ή μείωση της δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά, τότε αναμένεται ότι θα επηρεαστεί σημαντικά η διαπραγματευτική θέση των Aegean και Olympic, που χρησιμοποιούν την παρουσία των Κυπριακών Αερογραμμών στα δρομολόγια εσωτερικού, προκειμένου να πείσουν την Ε.Ε. ότι με την εξαγορά της δεύτερης δεν δημιουργούνται συνθήκες μονοπωλίου στην ελληνική αεροπορική αγορά.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ιδιαίτερα δυσμενής για τις δύο εταιρείες, οι ηγεσίες των οποίων κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου ότι η εξαγορά της Ο.Α. είναι μονόδρομος για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news