facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο Ολλανδός μεγιστάνας που γέμισε την Ευρώπη με κρέας αλόγου

Ο εικονιζόμενος είναι ο Γουίλι Σέλτεν, άνθρωπος ο οποίος υποπτεύεται ότι "πλημμύρισε" την Ευρώπη με περισσότερους από 50.000 τόνους "μοσχαρίσιου" κρέατος, το οποίο αποσύρθηκε εσπευσμένα από την αγορά, λόγω του τεράστιου σκανδάλου που ξέσπασε με το κρέας αλόγου.

Ο κ. Σέλτεν, από το Οss της Ολλανδίας, είναι ο ιδιοκτήτης της Wiljo Import en Export BV and Vleesgroothandel Willy Selten, της εταιρείας που αναγνωρίστηκε πριν από μία εβδομάδα από τις Αρχές της Ολλανδίας ως η υπαίτια της πώλησης του πραγματικά τεράστιου αυτού ποσού ύποπτου "μοσχαρίσιου" κρέατος.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Ολλανδικός Οργανισμός Ασφάλειας Φαγητού και Καταναλωτικών Αγαθών δημοσιοποίησε στοιχεία για 370 εταιρείες ανά την Ευρώπη, ενώ οι 132 από αυτές βρίσκονταν στην Ολλανδία.

Παράλληλα, το Βρετανικό Πρακτορείο Τροφίμων επιβεβαίωσε ότι ορισμένο από το αμφιλεγόμενο κρέας, το οποίο διανεμήθηκε από την εταιρεία του Σέλτεν, την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Φεβρουαρίου 2012, κατέληξε σε εργοστάσια που τροφοδοτούν τα σουπερμάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πέρυσι, μάλιστα, το κρέας που προμηθεύθηκε από την εταιρεία του Σέλτεν ελέγχθηκε θετικό στο κτηνιατρικό παυσίπονο phenylbutazone, το οποίο χορηγείται σε άλογα, και το οποίο δεν έχει ελεγχθεί ακόμα για παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Φέτος, το εργοστάσιο του Ολλανδού σταμάτησε τη λειτουργία του προσωρινά, και ο Σέλτεν οδηγήθηκε στα δικαστήρια τον Φεβρουάριο, ωστόσο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του επετράπη να επαναλειτουργήσει -υπό αυστηρή επιτήρηση- την εταιρεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Mirror, ο Σέλτεν βρίσκεται αντιμέτωπος και με πολλές αγωγές από υπαλλήλους του, καθώς έχει αποτύχει να πληρώσει τα οφειλόμενα προς αυτούς από τις αρχές Μαρτίου.

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news