facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Εμπλοκή με τις απολύσεις: Εκτακτη σύσκεψη αρχηγών Σάββατο μεσημέρι με αίτημα Κουβέλη

Εκτακτη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση θα διεξαχθεί στη 1.30 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τη σύσκεψη ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ο οποίος φέρεται ενοχλημένος από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα Ημερησία του Σαββάτου, όπου δηλώνει ότι το Σύνταγμα δεν απαγορεύει τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εφόσον έχουν καταργηθεί οι οργανικές τους θέσεις.

Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το απόγευμα, ο κ. Κουβέλης φέρεται να είπε στον πρωθυπουργό ότι η συμφωνία της τρικομματικής αφορά κινητικότητα, αξιολογήσεις και απολύσεις επιόρκων δημοσίων υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι η έως τώρα η κυβέρνηση είχε ως πάγια θέση της ότι ακόμη και αν καταργηθεί ένας φορέας οι εργαζόμενοι δεν απολύονται και ότι θα μετακινούνται σε άλλες θέσεις όπου υπάρχουν κενά.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι από το ΠΑΣΟΚ σε σχετικό ερώτημα, επιβεβαίωναν μεν τη συνάντηση αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα που θα συζητηθεί απουσία μάλιστα του επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες εκτός από το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο που τίθεται πλέον επιτακτικά από την Τρόικα αλλά και από το Eurogroup προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία και να ξεπαγώσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ αρχικά και των επιπλέον 6 δισεκατομμυρίων στη συνέχεια, θα συζητηθούν και όλα τα άλλα εκκρεμή θέματα προκειμένου να βρεθεί ο κοινός τόπος μεταξύ των κομμάτων της τρικομματικής και να μην παρουσιάζονται κλυδωνισμοί στην κυβερνητική λειτουργία.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news