facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: «Δώστε μας τα κλειδιά για να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα»

Με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιτίθεται εκ νέου στην κυβέρνηση για τη στάση της στην κυπριακή κρίση και την πρώτη απόφαση του Eurogroup, για «κούρεμα» των κυπριακών καταθέσεων.

«Η καταστροφή της κυπριακής οικονομίας μέσα σε λίγες ώρες φανερώνει την έκταση της κρίσης στην οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η Ευρώπη. Το πρόβλημα της Κύπρου θα μπορούσε να καταστεί διαχειρίσιμο με πολύ πιο ήπιους τρόπους. Παρόλα αυτά, από το κυρίαρχο ευρωπαϊκό λόμπι επιλέχθηκε η πιο σκληρή και καταστροφική λύση, μία λύση που πέραν όλων των άλλων, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εν συνόλω αξιοπιστία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Πόσο μάλλον τη στιγμή, που για τη διάσωση αυτού ακριβώς του τραπεζικού συστήματος, οι λαοί, ιδιαίτερα στην Νότο, υποφέρουν από την πολιτική της λιτότητας», αναφέρει στην αρχή του άρθρου του.

«Αυτό που παρακολουθήσαμε έως και λίγες ώρες πριν τον ερχομό της Τρόικας είναι μία κυβέρνηση στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Οι δύο ελάσσονες εταίροι, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, προσπαθούν να βγάλουν λίγο την ουρά τους απ' έξω, ώστε να διασώσουν τον εαυτό τους, από ένα ορατό ενδεχόμενο κυβερνητικής κατάρρευσης.

Θα τους συνιστούσαμε, να εξηγηθούν καλύτερα για τη στάση τους. Από τη στιγμή, που επέλεξαν να στηρίξουν τον κ. Σαμαρά και το Μνημόνιο, δεν υπάρχει δυστυχώς γι' αυτούς δεύτερη βάρκα για να πατήσουν. Επομένως, το να βγάλουν το πόδι τους έξω από το κυβερνητικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν, δεν τους καθιστά τίποτα περισσότερο από γραφικούς και αναξιόπιστους», αναφέρει για τους κυβερνητικούς εταίρους.

Συνεχίζοντας, σε άλλο σημείο, ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως «η κυβέρνηση που συνέδεσε με το Μνημόνιο την πολιτική της επιβίωση, βρίσκεται τώρα μπροστά στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε. Και οι παλικαρισμοί του κατεξοχήν εκτελωνιστή των τροϊκανών απαιτήσεων στην χώρα, του υπουργού Οικονομικών, είναι για γέλια και για κλάματα. Είναι ανώφελο, να εγκαλεί τους τροϊκανούς ότι, αν συνεχίσουν έτσι, θα τους παραδώσει τα κλειδιά. Τα κλειδιά τους τα έχει παραδώσει εδώ και καιρό.

Ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί, έχοντας όμως κάνει ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις προς την τρόικα, να παραδώσει τα κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ, για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Θα την αναλάβουμε την ευθύνη, όπως και να 'χει, αλλά είναι κρίμα για τον λαό και τη χώρα να σπαταλιούνται διαρκών δυνατότητες.

Ο πρωθυπουργός, αύριο κιόλας, να παγώσει τις αδιέξοδες συζητήσεις με την Τρόικα και να ξεκινήσει περιοδεία στον ευρωπαϊκό Νότο. Να πάει στην Κύπρο, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Να διεκδικήσει, να καταστεί σαφές, ότι δεν θα γίνει αποδεκτή από τις κυβερνήσεις του Νότου παρόμοια λύση με αυτήν την Κύπρου. Και να διερευνήσει μία νέα στρατηγική διαπραγμάτευσης», σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ καταλήγει:

«Αλλιώς νόημα δεν έχει. Ας μας παραδώσει τα κλειδιά από τώρα. Ας προκηρύξει εκλογές άμεσα, ώστε μία νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή, με κορμό την Αριστερά, και με τη δυναμική υποστήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, να προσπαθήσει να ξανακερδίσει τον χαμένο για τη χώρα χρόνο της μνημονιακής κυβέρνησης».

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news