facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Δεν έχουν ούτε για χάπια της πίεσης! - Δραματική αύξηση των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια

Σε δραματικούς τόνους περιέγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.Ειρηναίος την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που έχει τσακίσει τους ανθρώπους "Η κατάσταση, τον τελευταίο χρόνο, έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι φθάνουν σε εμάς ζητώντας βοήθεια" - είπε ο σεβασμιότατος, εξηγώντας ότι μόνο στη Διακονία της Αρχιεπισκοπής, που προσφέρει τρόφιμα και ρούχα, τα 800 άτομα που προσέφευγαν εκεί το Δεκέμβριο, σήμερα έχουν φτάσει τα1334!

Η κατάσταση, ωστόσο, παίρνει δραματικές διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι το Ταμείο της Αγάπης δέχεται τηλεφωνήματα ακόμη κι από ηλικιωμένουν που δεν έχουν τα ελάχιστα χρήματα που χρειάζονται για να αγοράσουν φάρμακα για την υπέρταση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους καθημερινά!.

Ακόμη, η Αρχιεπισκοπή διευκολύνει περίπου 1.500 οικογένειες, στις οποίες δε δίνει απευθείας χρήματα, αλλά πληρώνει λογαριασμούς ή συμμετοχές σε φάρμακα

. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα οικογένειας με 5 παιδιά. Ο πατέρας της οικογένειας τηλεφώνησε στην Αρχιεπισκοπή, λέγοντας ότι θα τους έπαιρνε το ρολόι του ρεύματος. Άνθρωποι της Αρχιεπισκοπής πήγαν στο σπίτι, διαπίστωσαν την κατάσταση, κι αφού επιβεβαίωσαν την οικονομική αδυναμία της οικογένειας (ακόμη και με τον έλεγχο του εκκαθαριστικού της Εφορίας) πήραν το λογαριασμό τον οποίο τακτοποίησαν.

Τραγική είναι η κατάσταση και στο γραφείο ευρέσεως εργασίας της Αρχιεπισκοπής, όπου αυτή τη στιγμή, έχουν απευθυνθεί πάνω από 2.000 άτομα ζητώντας δουλειά. Δεν είναι λίγες, μάλιστα, και οι οικογένειες που δεν έχουν ... ούτε ένα εργαζόμενο! Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πενταμελούς οικογένειας, που επισκέφθηκε σύσσωμη το Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν ... κάποιο εισόδημα για το σπίτι τους! Στο Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί ηλικιωμένοι, οι οποίοι ζητούν μία δουλειά, προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα ένσημα που τους "λείπουν" για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Το παζάρι

Είναι γεγονός ότι πολλοί συνάνθρωποι αδελφοί μας σήμερα δυσκολεύονται να ζήσουν και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε την βασική καθημερινή τους τροφή. Ο αριθμός των εμπερίστατων αυτών αδελφών μας φαίνεται να αυξάνεται καθημερινά, γεγονός το οποίο μας κάνει να μην μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι σ’ αυτή την πολύ δύσκολη και τραγική πραγματικότητα.

Για το λόγο αυτό η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και ο Τομέας της Διακονίας της αγάπης, διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά φέτος «Παζάρι» για την συλλογή τροφίμων και χρημάτων, τα οποία θα δοθούν στους εμπερίστατους αδελφούς μας.

Το Παζάρι θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, την Κυριακή 21η Απριλίου από τις 11.30 το πρωί έως και τις 9.00 το βράδυ και εκεί θα υπάρχουν «οι πάγκοι της Διακονίας αγάπης», όπου θα μπορούμε, όσοι θέλομε, να αφήσουμε τρόφιμα (μόνο ό,τι μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου π.χ. ρύζι μακαρόνια κ.λπ.), χρήματα σε κάποιο Τραπεζικό Λογαριασμό ή ακόμη θα μπορούμε και να αγοράσομε πράγματα για να ενισχύσομε το Ταμείο της Διακονίας. Όλα τα πράγματα, τα οποία θα είναι προς πώληση αποτελούν «Προσφορά Αγάπης» των συνανθρώπων μας.

Επίσης θα υπάρχει κινητή μονάδα αιμοληψίας, η οποία σε συνεργασία με το σύλλογο «Αιματοκρίτης», από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, θα δέχεται τους εθελοντές αιμοδότες.

Στην προσπάθεια αυτή της Τοπικής Εκκλησίας μας θα τραγουδήσει η Χορωδία των Νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης με τη συμμετοχή και άλλων Νεανικών Χορωδιών από τις ενορίες της πόλεως του Ηρακλείου, θα χορέψουν τα Κρητικά Συγκροτήματα του Λυκείου Ελληνίδων, του Όμιλου Βρακοφόρων Κρήτης, του Αετογιάννη, και του Χορωδείου, ενώ θα παρουσιάσουν μουσικά έντεχνα και παραδοσιακά κομμάτια η Φιλαρμονική του Δήμου, ο κ. Στέλιος Μπικάκης, ο κ. Βαγγέλης Αλεξάκης και ο κ. Μανώλης Παπαδάκης με τα Συγκροτήματά τους.

Παράλληλα θα ψυχαγωγούνται τα μικρά παιδιά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παρακαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας να λάβουν μέρος σ’ αυτή την προσπάθεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για να βοηθήσουν έμπρακτα, όσο μπορεί και θέλει ο καθένας από μας, τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική και μεγάλη ανάγκη.

cretalive

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news