facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

«Σνομπάρει» την προανακριτική ο Παπανδρέου

Ξαναέστειλε το παλαιό του υπόμνημα

Με ένα κείμενο που θα χωρούσε σε ανάρτηση του twitter εξήγησε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, τους λόγους για τους οποίους αρνείται να προσέλθει για δεύτερη φορά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει πως ό,τι είχε να πει, το κατέθεσε με το πρώτο του τετρασέλιδο υπόμνημα, το οποίο μάλιστα επισυνάπτει, προκειμένου τα μέλη της επιτροπής να το μελέτησαν εκτενώς.

Υπενθυμίζεται, ότι στο αρχικό του υπόμνημα ο κ. Παπανδρέου «κάρφωνε» τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή για να αξιοποιηθεί η λίστα από το ΣΔΟΕ και πως δεν είναι ευχαριστημένος από το σχετικό αποτέλεσμα.

«Έκλεισε» το θέμα Παπανδρέου

Πάντως, έπειτα από σχετικές ψηφοφορίες, η πλειοψηφία της επιτροπής αποφάσισε να μην επιμείνει στην κατάθεση του κ. Παπανδρέου, καθώς -πέραν των άλλων- κάτι τέτοιο θα απαιτούσε τη βίαιη προσαγωγή του.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης (Χ.Α) και ο κ. Βασίλης Καπερνάρος (ΑΝ.ΕΛΛ) ζήτησαν τη βίαιη προσαγωγή του πρώην πρωθυπουργού, κατά της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές τΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ απείχαν.

Επίσης, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να σταλεί νέα κλήση στον κ. Παπανδρέου, πρόταση που στήριξαν ΚΚΕ και ΑΝ.ΕΛΛ, η Χ.Α. απείχε και καταψήφισαν οι υπόλοιποι βουλευτές.

Το ΣΔΟΕ επαναφέρει το θέμα εμπλοκής της Μαργαρίτας Παπανδρέου

Έντονο προβληματισμό στα μέλη της Προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ προκαλεί η κατάθεση του ειδικού διευθυντή του ΣΔΟΕ Ευάγγελου Καραμάνου. Και αυτό γιατί ο μάρτυρας επανέφερε το θέμα της εμπλοκής της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου με τον λογαριασμό των 550.000.000 δολαρίων.

Ειδικότερα, ο κ. Καραμάνος είπε σε σύσκεψη διευθυντών του ΣΔΟΕ για την λίστα Λαγκάρντ, υπο τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Στέλιο Στασινόπουλο, ο κ. Νίκος Λέκκας τους ανέφερε ότι έχει πληροφορίες που θέλουν τη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού πίσω από τον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο έχει υποστηρίξει, τόσο στους οικονομικούς εισαγγελείς όσο και στην επιτροπή , και ο κ. Στασινόπουλος. Από την άλλη, ο κ. Λέκκας επισημαίνει ότι ουδέποτε έχει αναφέρει κάτι σχετικό.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news