facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Γλέζος: «Ο Σόιμπλε είναι ανιστόρητος και αγνώμων»

«Ανιστόρητο» και «αγνώμονα» χαρακτήρισε ο Μανώλης Γλέζος τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις δηλώσεις που έκανε για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με το ζήτημα, αναφέρει σε δήλωσή του:

«Ο Β. Σόιμπλε, εκτός από 'ηγεμόνας' των κρατών της Ευρώπης, είναι και ανιστόρητος. Η δήλωσή του αποτελεί μνημείο αυταρχισμού και άγνοιας της ιστορίας του Β΄ Παγκόσμιου πόλεμου.

»Είναι αγνώμων, γιατί δεν αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά του ελληνικού λαού, που με την αντίστασή του βοήθησε να εδραιωθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη. Ή μήπως αυτή την αντίσταση θέλει να εκδικηθεί; Ας προσέξει η Γερμανία γιατί στο τέλος και στους 2 πολέμους ηττήθηκε».

Kαι ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, δια της εκπροσώπου του Φώφης Γεννηματά, «προτείνει να ληφθούν από τη κυβέρνηση μια σειρά από ουσιαστικές πρωτοβουλίες» για το θέμα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία και απαντώντας στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν γνωρίζουν ότι η Ελλάδα θα ξαναβρεί το δρόμο της μέσα από τις μεταρρυθμίσεις. Δεν χρειαζόμαστε κανενός τις υποδείξεις. Ο κ. Σόιμπλε με τις δηλώσεις του δε βοηθά τον ελληνικό λαό όπως ίσως πιστεύει. Η Ελλάδα δεν προσδοκά να σωθεί μέσα από τις αποζημιώσεις. Είναι όμως ζήτημα τιμής, ήθους, αξιοπρέπειας και κυρίως ένδειξη σεβασμού απέναντι στους προγόνους μας που έχασαν τη ζωή τους από τους ναζί».

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news