facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κύπρος:Κατέστρεψαν σημαντικό υλικό για το τραπεζικό σκάνδαλο

Καταστροφή σημαντικού υλικού από άτομα τα οποία ενδεχομένως να υπέχουν ποινικές ευθύνες για το τραπεζικό σκάνδαλο, διαπιστώνει ο διεθνής οίκος «Άλβαρεζ και Μάρσαλ», σύμφωνα με συγκλονιστικά στοιχεία που αποκάλυψε απόψε η τηλεόραση του ΡΙΚ, επικαλούμενη αξιόπιστη πηγή.

Το υλικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν σε ηλεκτρονική μορφή.

Του θέματος αναμένεται να επιληφθούν ποινικοί ανακριτές.

Η έκθεση των «Άλβαρεζ και Μάρσιαλ» παραδόθηκε στις 26 Μαρτίου στην Κεντρική Τράπεζα και ακολούθως οι αρμόδιοι την επέδωσαν στον γενικό εισαγγελέα και στον πρόεδρο της Βουλής.

Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες.

Η πρώτη αφορά την αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από την τράπεζα Κύπρου, η δεύτερη την επέκταση της Τράπεζας Κύπρου στη Ρωσία με την εξαγορά της Γιουνιάστρουμ και η τρίτη, την επέκταση της Τράπεζας Κύπρου στη Ρουμανία, η οποία όπως πληροφορείται το ΡΙΚ, αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος από πλευράς αποκαλύψεων.

Η τέταρτη ενότητα αφορά τη μετατροπή της Μαρφίν Εγνατίας από θυγατρική σε κατάστημα της Λαϊκής, το Μάρτιο του 2011.

Στην έκθεση υπάρχουν και δύο παραρτήματα με έγγραφα, αλληλογραφία, ανταλλαγή μηνυμάτων, πρακτικά και εσωτερικά μνημόνια των δύο τραπεζών.

Οι ερευνητές της «Άλβαρεζ και Μάρσαλ» έλαβαν και καταθέσεις από εμπλεκόμενα στελέχη των δύο μεγάλων Τραπεζών που εμπλούτισαν την έκθεση με πολύτιμες πληροφορίες.

Γενικός εισαγγελέας: Ουδείς πρόκειται να συγκαλυφθεί…

Δεν πρόκειται να συγκαλυφθεί κανένας, ο οποίος θα αποδειχθεί ότι υπέχει ποινικές ευθύνες είτε για την οικονομική κρίση είτε για απόκρυψη σημαντικού υλικού, διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.

Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ο κύριος Κληρίδης είπε ότι, η έκθεση του διεθνούς οίκου «Άλβαρεζ και Μάρσαλ», την οποία παρέλαβε από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, παραμένει στο γραφείο του και δεν έχει διαβιβαστεί σε οποιονδήποτε, είτε στη διερευνητική επιτροπή είτε σε λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας.

Θα παρουσιάσω, πρόσθεσε, την έκθεση στη διερευνητική επιτροπή, όταν αρχίσει το έργο της, για να αξιολογηθούν τα στοιχεία και να αποτελέσουν μέρος της όλης έρευνας.

Για το περιεχόμενο της έκθεσης, ο γενικός εισαγγελέας είπε ότι είναι πρόωρο να αναφέρει οτιδήποτε, γιατί ακόμα δεν έχει μελετήσει προσεκτικά όλα τα στοιχεία, που περιλαμβάνουν και δύσκολους τεχνικούς όρους.

cybc.com.cy

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news