facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στους Γερμανούς

- Δικαίωση του NEWSBOMB, που είχε προαναγγείλει μία εβδομάδα πριν την απαίτηση των Γερμανών να ''σπάσει'' η συμφωνία ΕΤΕ-Eurobank. 
- Απόλυτος πλέον ο έλεγχος της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας από το Βερολίνο. 
- Πλήγμα για τον Πρωθυπουργό. Ο ύποπτος ρόλος του Γιάννη Στουρνάρα.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου θύμισε χθες η ανακοίνωση για τη ματαίωση της συμφωνίας συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank.

To Newsbomb, έγκαιρα και έγκυρα, είχε αποκαλύψει μία εβδομάδα πριν τα σχέδια του Βερολίνου, που ήθελε να ματαιωθεί η συμφωνία συγχώνευσης των δύο τραπεζών, που είχε ήδη συντελεστεί ουσιαστικά.

Οι Γερμανοί θέλουν αρχικά τις δύο τράπεζες αυτόνομες και κάτω από τον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο οποίο τοποθέτησαν επικεφαλής έναν Ολλανδό τοποτηρητή τους. Στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί το plan B,που προβλέπει το πέρασμα της Εθνικής Τράπεζας στην Deutche Bank αλλά και το πέρασμα της Eurobank,που στο μεταξύ θα έχει απορροφήσει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σε άλλη γερμανική τράπεζα.

Το Βερολίνο δεν ήθελε ένα τραπεζικό κολοσσό, που θα προέκυπτε από τη συγχώνευση ΕΤΕ-Eurobank, τη στιγμή που δεν θα μπορούσε να τον ελέγξει. Αποδεικνύεται ότι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και η ανάπτυξη, αφού η ματαίωση της συμφωνίας θα προκαλέσει νέους κλυδωνισμούς στο τραπεζικό μας σύστημα.
Ήδη πολλοί καταθέτες, τις τελευταίες ημέρες προβαίνουν είτε σε αναλήψεις είτε σε σπάσιμο των λογαριασμών τους, φοβούμενοι ενδεχόμενο κούρεμα όπως στην περίπτωση της Κύπρου.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Γερμανία για μία ακόμα φορά έκανε επίδειξη δύναμης, ματαιώνοντας μία συμφωνία που είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες και προχωρούσε κανονικά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της. Το μήνυμα που στέλνει το Βερολίνο είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον Γερμανική αποικία και προτεκτοράτο, καμία επιχειρηματική συμφωνία δεν θα προχωρήσει, καμία ιδιωτικοποίηση δεν θα γίνει αν δεν δώσει αυτό το ''πράσινο φως''.

Ουσιαστικά, με τη χθεσινή εξέλιξη, έχουμε τις ακόλουθες συνέπειες:

1. Εξευτελίστηκε πλήρως η ελληνική κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιλαμβάνεται πλέον ότι τη χώρα δεν την κυβερνά ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε η κυβέρνηση και η Βουλή. Η χώρα κυβερνάται, μέσω εντολών του Βερολίνου, που μεταφέρει. δίκην ταχυδρόμου, η τρόικα.

2. Υπέστη βαρύ πλήγμα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που είχε χαιρετίσει τη συγχώνευση και εμφανιζόταν αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στις απαιτήσεις των Γερμανών. Τελικά υπέκυψε και η υποχώρησή του δεν οφείλεται μόνο στον εκβιασμό με τη δόση και την απειλή νέων μέτρων.

3. Οι Γερμανοί παίρνουν οριστικά τα κλειδιά της χώρας. Ο απόλυτος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος, σημαίνει έλεγχος όλης της οικονομικής δραστηριότητας, έλεγχος των δανείων , έλεγχος ακόμα και της μικροοικονομίας.

Σημαίνει πλήρης και απόλυτος έλεγχος της οικονομικής και πολιτικής ζωής της χώρας. Ήδη οι διαπλεκόμενοι, που έπαιρναν τα χαριστικά δάνεια από την Εθνική και διαθέτουν στην κυριότητά τους μεγάλα ΜΜΕ, είναι όμηροι του Βερολίνου.

Θα ''ενημερώνουν'' την κοινή γνώμη σύμφωνα με το δόγμα ''Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας'' και θα απαξιώνουν και θα φιμώνουν κάθε ενοχλητική φωνή.

Σημαίνει επίσης στραγγαλισμό των ελάχιστων πλέον υγιών και αναπτυσσόμενων ελληνικών επιχειρήσεων αφού οι δανειστές, θα ανοιγοκλείνουν κατά το δοκούν τη στρόφιγγα της ρευστότητας, οδηγώντας αυτές τις επιχειρήσεις σε αδιέξοδο για να περάσουν στη συνέχεια σε ξένα χέρια.

Σε όλη αυτή την ιστορία, μένει να διερευνηθεί και ο ύποπτος ρόλος του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα που δηλώνει ''αιφνιδιασμένος'' από την απαίτηση των δανειστών να χαλάσει η συμφωνία ΕΤΕ-Eurobank.

Υπάρχει όμως κανένας που να τον πιστεύει;

Οι χθεσινές διαρροές περί ''σύγκρουσης'' του κ.Στουρνάρα με την τρόικα για να μην υπάρξουν άλλα μέτρα, λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, Όπως και όλη η συζήτηση για τις απολύσεις στο δημόσιο.

Ο στόχος των Γερμανών ήταν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δύο θέματα για αντιπερισπασμό ώστε να περάσει στα ''μαλακά'' το τρίτο που αποτελούσε και τον κυρίαρχο στόχο τους: να ελέγξουν πλήρως και απόλυτα το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία της χώρας.

Να πάρουν όλα τα κλειδιά στα χέρια τους.

Και η ελληνική πολιτική τάξη και τα ΜΜΕ της διαπλοκής ανέλαβαν να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και με τις απολύσεις στο δημόσιο, για να περάσει χωρίς αντιδράσεις η απαίτηση των Γερμανών να διαλύσουν τη συμφωνία ΕΤΕ-Eurobank και να τα πάρουν όλα.

newsbomb

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news