facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό στις Σκουριές

Ομόφωνη ήταν η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, αναφορικά με τους δύο συλληφθέντες από την Ιερισσό Χαλκιδικής, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Οι δύο άνδρες, μετά τις απολογίες τους, κρίθηκαν ως προσωρινά κρατούμενοι, αν και αρνήθηκαν τις βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που τους προσάπτονται – αλλά δεν κατάφεραν να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα.

Απολογήθηκαν με υπομνήματα

Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 33χρονος κι ένας 44χρονος, απολογήθηκαν με υπομνήματα, αρνούμενοι στο σύνολό τους τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται. Οπως έγινε γνωστό, ισχυρίστηκαν ότι ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι την ημέρα της επίθεσης, πρωινές ώρες της 17ης Φεβρουαρίου, δεν βρίσκονταν καν στον τόπο κατοικίας τους. Φέρονται δε να χαρακτήρισαν «ανυπόστατες» και «αίολες» τις κατηγορίες, καταγγέλλοντας τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο στάδιο της προανάκρισης.

Σχετικά με τον εντοπισμό γενετικού υλικού του 33χρονου σε μάλλινο σκούφο που βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης, ο κατηγορούμενος φέρεται να απολογήθηκε ότι ο ίδιος είχε βρεθεί σε προγενέστερο χρόνο στην περιοχή μιας και είναι υλοτόμος κι ότι ο σκούφος του έπεσε εκεί. Μάλιστα, όπως είπε, είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για παράνομη υλοτόμηση στη δασική περιοχή των Σκουριών.

Από την πλευρά του, ο 44χρονος, αντικρούοντας με τη σειρά του το κατηγορητήριο, κατά το οποίο, οι αρχές βρήκαν στο σπίτι του καραμπίνα που από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, φέρεται να είπε ότι ο ίδιος είναι κυνηγός και βγαίνει συχνά για κυνήγι στη συγκεκριμένη περιοχή.

Κατηγορούνται άλλα 18 άτομα

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 18 άτομα, που θα κληθούν το επόμενο διάστημα να απολογηθούν στις ανακριτικές αρχές. Σε βάρος των συνολικά είκοσι εμπλεκόμενων ατόμων είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για επτά κακουργήματα και έντεκα πλημμελήματα. Τα κακουργήματα αφορούν τις πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης, του εμπρησμού, της ληστείας και της διακεκριμένης φθοράς ξένης περιουσίας.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news