facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Απεργία διαρκείας στις λαϊκές αγορές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, εξαγγέλλει απεργία διαρκείας από την Τετάρτη 8 Μαίου 2013, έως ότου ανατραπεί ο νέος νόμος που αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης των Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών

«Η αλλαγή αυτή καταργεί την ισοβιότητα της άδειας μας και εισάγει την ισχύ της για τρία χρόνια και στη συνέχεια την διεκδίκηση εναπαναδειοδότησης μας, μαζί με τους υπόλοιπους αιτούντες αδείας.

Ουσιαστικά καταργεί:

1) Κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μας, αφού τα τρία χρόνια, δεν είναι ικανός χρόνος απόσβεσης, οποιασδήποτε επένδυσης μας.

2) Την υιοθέτηση και εξυπηρέτηση, οποιουδήποτε οικογενειακού και προσωπικού στόχου, αφού δεν θα γνωρίζουμε, αν μετά από τρία χρόνια, θα έχουμε εργασία ή όχι.

3) Την λαϊκότητα, την αμεσότητα, την ανάπτυξη προσωπικής επαφής στο πιο ζωντανό τμήμα του εμπορίου στην χώρα μας, αφού οι πωλητές θα εναλλάσσονται ανά τριετία.

Έχουμε μάλιστα την πεποίθηση, ότι σύντομα και πάντως πριν την 31/10/2014 που «αυτοδικαίως λήγει» η άδεια μας, θα έχουν νομοθετήσει και την είσοδο των εταιριών, στον χώρο των λαϊκών αγορών, έτσι ώστε και το υπαίθριο εμπόριο, να αλωθεί από τα ολιγοπώλια.

Η όλη πολιτική τους, επειδή εφαρμόζεται αιφνιδιαστικά, χωρίς κανένα διάλογο, αντιδημοκρατικά και καταστρέφει τις ζωές μας, τις οικογένειες μας, το παρών και το μέλλον μας, μαζί με όλα τα άλλα μέτρα που ήδη έχουν πάρει, αποφασίσαμε να κατέβουμε σε απεργία διαρκείας.

Όσο αντέξουμε.

Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους τόσο στην επαφή μας με το καταναλωτικό κοινό όσο και στην ενεργή συνεργασία του κλάδους μας, με τους υπόλοιπους συνδικαλιστικούς φορείς του εμπορίου και της παραγωγής.

Δεν θα λυγίσουμε, μέχρι να νικήσουμε».
Για την ΠΟΣΠΛΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κων/νος Κακαράντζας Νικ. Δερνίκος

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news