facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Κασιδιάρης - Βενιζέλος σόου στην Προανακριτική

Βενιζέλος: "Υπάρχει πρόβλημα τεστοστερόνης". Κασιδιάρης: "Είσαι γελοίος και χοντρός

Χάος για άλλη μια φορά στην προανακριτική. Διακόπηκε η κατάθεση Βενιζέλου. Σύγκρουση Γεωργιάδη-Κασιδιάρη. Οργή Κωνσταντοπούλου για προνομιακή μεταχείριση του μάρτυρα (Vid)

Επεισοδιακά άρχισε το πρωί της Πέμπτης η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, στην Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".

Η συνεδρίαση διακόπηκε μόλις στο πρώτο 20λεπτο, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, θεώρησε ότι ο βουλευτής της ΝΔ Ά. Γεωργιάδης, προστάτευε τον μάρτυρα με τις ερωτήσεις του.

Λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε, ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, διέκοψε τη συνεδρίαση και ακολούθησε πανδαιμόνιο.

Μετά τον καυγά Γεωργιάδη-Κασιδιάρη, ο κ. Κασιδιάρης αποχώρησε από την αίθουσα. Για λίγο βγήκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου να αρχίσει να φωνάζει: "Δείτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα που μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει".

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο κ. Βενιζέλος είπε: "Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική, προηγείται της ενδοκρινολογικής ή το αντίθετο.

Το ξέσπασμα Κασιδιάρη μετά την αποβολή του (Video)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης -που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα της συνεδρίασης και επέστρεψε- μίλησε απαξιωτικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τον "γελοίο και χοντρό", προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος τον απέβαλε από την αίθουσα.

Ο επίμαχος διάλογος
Ευάγγελος Βενιζέλος: «Διακρίνω μια αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας ή το αντίθετο».

Ηλίας Κασιδιαρης: "Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και απ' το βήμα της Βουλής λες έλα καλέ. Έγω δεν είμαι λαμόγιο και απατεώνας σαν εσένα"

Ευάγγελος Βενιζέλος: "Είσαι όμως φασίστας και δεν μπορεί να έχει η Βουλή διάλογο με τέτοιες νοοτροπίες"

Ηλίας Κασιδιαρης: "Σκάσε γελοίε και χοντρέ".

Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει ο Ε. Βενιζέλος

Επίμαχο σημείο στο οποίο εστιάζεται το ενδιαφέρον των μελών της επιτροπής αναμένεται να είναι το πότε ο κ. Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια που ήταν υπουργός Οικονομικών, παρέλαβε το αντίγραφο της λίστας, από τον πρώην γραμματέα του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Βενιζέλος είχε δηλώσει ότι το παρέλαβε στις αρχές Αυγούστου του 2011, ωστόσο από την πλευρά του κ. Διώτη, ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει με την ημερομηνία αυτή, στην τελευταία του κατάθεση στην Προανακρική, ανέφερε ότι του το παρέδωσε το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου του 2011.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ανάμεσα στα άλλα διαπιστώνει άνοιγμα τριών αρχείων από το user v, στις 10 η ώρα το βράδυ της 8ης Ιουλίου του 2011.



Συνεχής ένταση και ειρωνείες εκατέρωθεν ανάμεσα σε Βενιζέλο και Κωνσταντοπούλου

"Με κατηγορούν ότι δεν ήθελα να αποκαλυφθεί η λίστα για να προστατέψω συγκεκριμένα συμφέροντα, επιχειρηματίες ή εκδότες όπως ο κ. Μπόμπολας", ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσθέτοντας ότι "αν ήταν έτσι δεν θα έδινα στην Βουλή τη λίστα με τους 54.000 καταθέτες γιατί και στην λίστα εκείνη ήταν εκδότες όπως η κυρία Τεγοπούλου και ο κ. Μπόμπολας".

Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να αποφευχθεί ένα ακόμα επεισόδιο, όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε πιεστικές ερωτήσεις στον κ. Βενιζέλο. Μεταξύ άλλων και για το πόσους υπολογιστές διαθέτει στο γραφείο του:

"Άπειρους", της απάντησε ο κ. Βενιζέλος, ενώ της είπε ότι στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η επανάληψη συνεχώς της ίδιας ερώτησης συνιστά βασανιστήριο και την αποκάλεσε "θηλυκό Ιαβέρη".

Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές με τον κ. Βενιζέλο να αντιμετωπίζει με εμφανή ειρωνική έως απαξιωτική διάθεση την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
"Ορίστε, περιμένω την ερώτησή σας, γιατί δεν μου την κάνετε", φέρεται να της είπε, συμπληρώνοντας: "Χρησιμοποείτε την μαιευτική μέθοδο;".

"Γιατί κ. Βενιζέλο, κυοφορείτε;", του απάντησε εκείνη με εξίσου ειρωνική διάθεση για να ακολουθήσει η ανταπάντηση:

"Βεβαίως και το εύχομαι και σε εσάς". "Τι εννοείτε;", τον ρώτησε η βουλευτής. "Εννοώ ότι κυοφορώ …πνευματικώς και το ίδιο εύχομαι και σε εσάς", της αποκρίθηκε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως γίνεται πάντως γνωστό υπήρξε και αντιπαράθεση μέσω βαρύτατων εκφράσεων.
"Είστε χυδαία …πολιτικά και κοινοβουλευτικά", φέρεται να είπε κάποια στιγμή ο κ. Βενιζέλος, ενώ εκείνη φέρεται να του είπε:

"Είστε υποκείμενο ταυτόσημο με τον Κασιδιάρη".

Αρκετές φορές ο κ. Βενιζέλος έγερνε την πολυθρόνα του προς τα πίσω ή καθόταν σταυροπόδι εκνευρίζοντας τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

"Τι στάση είναι αυτή; Σας παρακαλώ να κατεβάσετε το πόδι σας όταν σας ρωτάω".

Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιφύλαξε και πολιτικά πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Να μας πείτε εσείς για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζετε, όπως της Deutsche Aeolia, την οποία ο πρόεδρός σας έφερε στη Βουλή προωθώντας την συγκεκριμένη επένδυση και τι έχετε να πείτε για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από αυτήν την εταιρεία και τα οποία στηρίζουν οικονομικά τις δραστηριότητες του κόμματός σας", είπε σύμφωνα με μέλη της επιτροπής.

news247

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news