facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ:Το ΑΚΕΛ ετοιμάζει ολοκληρωμένη πρόταση για λύση εκτός τρόικας...!!!

Ολοκληρωμένη πρόταση για λύση στα προβλήματα της οικονομίας εκτός Τρόικας ετοιμάζει το ΑΚΕΛ και σε αυτή την πορεία βρίσκεται σε συνεννόηση κυρίως με το ΚΣ ΕΔΕΚ αλλά και άλλα πολιτικά κόμματα όπως το ΔΗΚΟ, τους Οικολόγους και το ΕΥΡΩΚΟ, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Θα καταβληθεί μια προσπάθεια, είπε, «για να δούμε κατά πόσον μπορούμε από κοινού να διαμορφώσουμε μια πρόταση και να αναλάβουμε μια εκστρατεία προώθησης της».

Έστειλε επίσης το μήνυμα πως αν δεν πειστεί η κυβέρνηση δεν μπορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εφαρμόσουν την οποιαδήποτε πρόταση, προσθέτοντας πως έχει επίσης τεράστια σημασία να πεισθεί και η πλειοψηφία των πολιτών.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ακόμη πως «το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ να λειτουργήσουμε, όταν θα έχουμε έτοιμη την πρόταση, και σε συνεννόηση με τα άλλα πολιτικά κόμματα, είναι ότι θα πρέπει να ζητήσουμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος» .

Ξεκαθάρισε επίσης πως αν τελικά η πρόταση υποστηριχτεί, τότε η Κυβέρνηση δεν θα έχει επιλογές, αφού όπως είπε, «είτε θα πρέπει να την εφαρμόσει ή να παραιτηθεί και να αναλάβουν κάποιοι άλλοι να την εφαρμόσουν» .

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για το σκοπό αυτό το κόμμα του έχει φέρει δύο κορυφαίους καθηγητές, τον Χάισε Φλάσπε πρώην Υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, επί κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών, και τον Κώστα Λαπαδίτσα Ελλαδίτη που εργάζεται για πολλά χρόνια στο Λονδίνο. και είναι κορυφαίος για τα χρηματοπιστωτικά ζητήματα.

Συζητήσαμε, πρόσθεσε, μαζί τους «μας έχουν στείλει ένα προσχέδιο πρότασης, μας προτείνουν κάποια πράγματα και αυτά θα τα συζητήσουμε στα σώματα του κόμματος για να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση».
Ανέφερε ακόμη πως το ΑΚΕΛ ετοιμάζει και προτάσεις ανακουφιστικού χαρακτήρα για τους πολίτες αυτή την περίοδο.

Είπε πως 80%- 100% των επιχειρήσεων του τόπου έχουν επηρεαστεί από τις εξελίξεις και κάποιες εξ αυτών κινδυνεύουν με κλείσιμο. Πρέπει, είπε, να διαμορφώσουμε προτάσεις για τέτοια μέτρα, έτσι ώστε να συμβάλουμε στο να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και σιγά - σιγά να ξεκινήσουν να λειτουργούν.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως το κόμμα του αναλαμβάνει πρωτοβουλία στο εξωτερικό με στόχο να εξασφαλιστεί βοήθεια από κάποιες χώρες τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό. Ενδεικτικά ανέφερε πως στις 15-17 Απριλίου αναχωρεί για το Στρασβούργο σε μια προσπάθεια, να συζητηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο οι αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο.

Ο κ. Κυπριανού ανακοίνωσε επίσης πως στις 21 Απριλίου θα επισκεφτεί την Κίνα για να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει δυνατότητα εξασφάλισης βοήθειας, ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθεί τη Γαλλία, τη Βρετανία , τη Ρωσία καθώς και την Ελλάδα.

Κάλεσε εξάλλου τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να συναντηθούν οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού νότου.

Ο κ. Κυπριανού επέμεινε πως θα πρέπει να δοθούν τα στοιχεία όλων εκείνων που μετέφεραν λεφτά στο εξωτερικό μετά την 1η του Γενάρη ή σε θυρίδες . Έχω αποστείλει σχετική επιστολή στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, είπε, «και επιμένω ότι μέσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου τον οποίο έχουμε δικαίωμα να ασκήσουμε ως βουλευτές, θα πρέπει να μου καταθέσει αυτά τα στοιχεία». Εξέφρασε επίσης την επιμονή του στη διεξαγωγή ολοκληρωμένης έρευνας όσον αφορά τα στοιχεία που αφορούν στην διαγραφή των χρεών.

Κατέστησε επίσης σαφές πως θα πρέπει να λάμψει η πραγματική αλήθεια και όχι η αλήθεια που κάποιοι θέλουν επιτακτικά να σερβίρουν στον κόσμο, προσθέτοντας πως θα επιμείνει μέχρι τέλους σε αυτή την διαδικασία.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως ευθύνη για την κατάσταση στην Κύπρο φέρουν όλοι. Επεσήμανε ωστόσο πως την πρώτη ευθύνη για την κατάσταση την φέρουν οι Ευρωπαίοι εταίροι οι οποίοι άσκησαν εκβιαστικές πιέσεις στον Πρόεδρο Αναστασιάδη αλλά στη συνέχεια και ο κ, Αναστασιάδης που υποχώρησε, όπως είπε, με ευκολία σε αυτές τις πιέσεις.

newsit.com.cy

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news