facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Λύσεις για την ανεργία αναζητούν Βρούτσης και Ράιχενμπαχ

Το πρόβλημα της ανεργίας βρέθηκε στο επίκεντρο της αποψινής συνάντησης του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ. «Ευχάριστη, γόνιμη και εποικοδομητική» χαρακτήρισε, σε δηλώσεις του, τη συνάντηση ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε πως η συζήτηση περιστράφηκε «στην αναζήτηση δυνατοτήτων τεχνικής βοήθειας και συγκεκριμένων λύσεων για την ανακούφιση των ανέργων και κυρίως των 400 χιλιάδων οικογενειών χωρίς εργαζόμενο μέλος». «Η εκτενής συζήτηση και τα συμπεράσματα που προέκυψαν, θα οδηγήσουν πολύ σύντομα στη λύση αυτού του προβλήματος» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

«Αναζητήσαμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν και πρέπει πλήρως να αξιοποιηθούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας» ανέφερε, από την πλευρά του, ο Χ. Ράιχενμπαχ και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και των άλλων ευρωπαϊκών Ταμείων, καθώς και άλλες μορφές τεχνικής βοήθειας, που θα βοηθήσουν στο μέλλον τον υπουργό και το υπουργείο Εργασίας γενικότερα.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης, όπως η αναθεώρηση άλλων προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, για παράδειγμα το επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη δημόσια διοίκηση.

Δεν υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στα ασφαλιστικά Ταμεία για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής, τόνισε, επίσης, ο υπουργός Εργασίας. «Τα Ταμεία έχουν αυτονομία στη λήψη αποφάσεων», είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την συμμετοχή των ασφαλιστικών Ταμείων στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας.

«Ως Κυβέρνηση δεν θα κατευθύναμε σε οποιαδήποτε περίπτωση κάποιο Ταμείο να προβεί ή να μην προβεί σε τέτοια ενέργεια. Η θέση μας είναι ότι οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν εκτιμώντας το ύψος των διαθεσίμων τους στο πλαίσιο του συμφέροντος των φορέα και των ασφαλισμένων του» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news