facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Χωρίς τρένα Πρωτομαγιά και Πάσχα

Τραβάει χειρόφρενο ο Προαστιακός από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου

Χωρίς τα τρένα στο προαστιακό και εθνικό δίκτυο θα μείνει η χώρα την Πρωτομαγιά, καθώς οι σιδηροδρομικοί συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία.

Παράλληλα, την Κυριακή του Πάσχα οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων θα προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία, ενώ οι υπάλληλοι του Προαστιακού θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 18.00 του Μεγάλου Σαββάτου. Σημειωτέον ότι, όταν απεργούν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ, δεν υπάρχει σύνδεση του Μετρό με το αεροδρόμιο.

Ειδικότερα, όπως έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής από τα συνδικάτα, την Πρωτομαγιά:

- Δεν θα κυκλοφορήσει κανένα τρένο στο εθνικό και προαστιακό δίκτυο,
- τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00, και
- το Μετρό θα κυκλοφορήσει από τις 09.00.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του Προαστιακού προχωρούν σε στάση εργασίας το Μεγάλο Σάββατο από τις 18.00, ενώ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία των σιδηροδρομικών την Κυριακή του Πάσχα. Έτσι, δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του Προαστιακού για μιάμιση ημέρα.

Παράλληλα, κανένα τρένο δεν θα κυκλοφορήσει στο εθνικό και προαστιακό δίκτυο την Κυριακή του Πάσχα, λόγω της 24ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών.

Οι σιδηροδρομικοί ζητούν «διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και όχι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ» και της εταιρίας συντήρησης τροχαίου υλικού, «υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», «εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας», «καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» και «κατάργηση της διπλής παρακράτησης του 25% των αποδοχών».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news