facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Επεισοδιακή αυλαία στην κατ' αντιπαράσταση εξέταση Μπίκα - Διώτη

Επεισοδιακά εξελίχθηκε η κατά αντιπαράσταση εξέταση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα και του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, καθώς σημειώθηκε μία ακόμα έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Προανακριτικής Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το φραστικό επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο κ. Μαρκογιαννάκης διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ των δύο μαρτύρων και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεδρίασης προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου που ήθελε να συνεχίσει τις ερωτήσεις της.

Η κ Κωνσταντοπούλου τον χαρακτήρισε αρχιερέα της συγκάλυψης και πρόσθεσε ότι είναι έκθετος και η ιστορία θα καταγράψει το ρόλο του.

Ουδέποτε έχω ακούσει στη ζωή μου τόσες ύβρεις μαζεμένες αντέτεινε βγαίνοντας από την Επιτροπή ο κ. Μαρκογιαννάκης ενώ έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα όταν η κ. Κωνταντοπούλου τον ρώτησε αν θα διακοπεί τελικά η συνεδρίαση.

«'Αντε ρε νούμερο που θα μας πεις πότε θα διακόψουμε την συνεδρίαση. Είσαι νούμερο, είσαι νούμερο», ήταν η απάντηση του...

Λίγο αργότερα οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προανακριτική κατήγγειλαν μεταξύ άλλων τον κ. Μαρκογιαννάκη ως «θλιβερό αχθοφόρο των σχεδίων συγκάλυψης που πυρετωδώς καταστρώνουν αυτές τις μέρες οι μηχανισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τους εμπλεκόμενους στη Λίστα Λαγκάρντ», όπως τόνισαν.

Στό μεταξύ σε ότι αφορά την κατά αντιπαράσταση εξέταση των κυρίων Μπίκα και Διώτη που είχε αρχίσει στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, οι εκτιμήσεις των μελών της Προανακριτικής διίστανται:

Οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση εκτιμούν ότι δεν προέκυψαν ουσιώδεις αντιφάσεις. Αντίθετα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για πλείστες κραυγαλέες αντιφάσεις των δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης φέρεται να κατέθεσε ότι σχημάτισε την εδραία πεποίθηση ότι η λίστα Λαγκάρντ έφθασε στην Ελλάδα μέσω των μυστικών υπηρεσιών καθώς ο κ. Μπίκας στην επικοινωνία που είχε μαζί του δεν του ανέφερε ότι ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης του γαλλικού με το ελληνικό υπουργείου Οικονομικών..

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μπίκας, φέρεται να υποστήριξε ότι η εμπλοκή της ΕΥΠ ήταν μέχρι να εντοπιστεί η λίστα και να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να φθάσει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν επίσης, ότι οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν ότι την προηγούμενη Παρασκευή με πρωτοβουλία του κ. Μπίκα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία τους.

Ο κ. Μπίκας φέρεται επίσης να διευκρίνισε ότι πήρε τηλέφωνο τον κ. Διώτη, προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε στις 7 Ιουλίου 2011 με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου την οποία και κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Για το θέμα αυτό ο κ. Διώτης φέρεται να υποστήριξε, με αφορμή τα email που κατέθεσε, ότι δεν εννοούσε ότι η ΕΥΠ ενημέρωνε τον τότε πρωθυπουργό σχετικά με το περιεχόμενο της λίστας.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ Μπίκας επέμεινε ότι ποτέ δεν ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για το περιεχόμενο της Λίστας Λαγκάρντ.

«Ούτε για ποσά ούτε για ονόματα μιλήσαμε ποτέ με τον κ. Παπανδρέου γιατί ούτε εγώ γνώριζα», ανέφερε ο κ. Μπίκας.

Ακόμα ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ φέρεται να επιβεβαίωσε ότι είχε συνάντηση με τον κ. Διώτη περίπου στις 15 Ιουλίου του 2011 αλλά και ότι συμμετείχε σε διάφορες συσκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων με αντικείμενο την φοροδιαφυγή όχι όμως για την αξιοποίηση της Λίστας Λαγκάρντ.

Παράλληλα, δικαιολόγησε τις συναντήσεις που είχε αλλά και την συμμετοχή του σε συσκέψεις με κυβερνητικούς παράγοντες, λέγοντας ότι ήταν στο πλαίσιο της γνώσης και της εμπλοκής που είχε ώστε «να εντοπιστεί η λίστα (που ήταν προϊόν υποκλοπής) και να έρθει στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης».

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news