facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Να πώς αντιμετωπίζονται οι φοροφυγάδες στη Γερμανία

Γερμανικά ήθη και έθιμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής που μάλλον θα έπρεπε να υιοθετήσει και η Ελλάδα.

Πάνω από 200 εφόδους σε σπίτια πιθανών φοροφυγάδων που διατηρούν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες πραγματοποίησαν οι γερμανικές αρχές, ύστερα από την αγορά εκ μέρους του ομόσπονδου κρατιδίου Ρηνανίας – Παλατινάτου ενός ψηφιακού δίσκου που περιέχει περίπου 40.000 δεδομένα που αφορούν, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, 10.000 Γερμανούς πελάτες ελβετικών τραπεζών.

Τα δεδομένα στο CD, που αγοράστηκε έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ, χαρακτηρίζονται ως “αυθεντικά και εξαιρετικής ποιότητας”, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου Κάρστεν Κιλ ο οποίος πρόσθεσε ότι “από τις πληροφορίες που θα αντληθούν ελπίζει να αντληθούν φορολογικά έσοδα της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ σε εθνικό επίπεδο”.

Οι αυστηροί και σαρωτικοί έλεγχοι εκτιμάται ότι θα αναγκάσουν πολλούς από τους δικαιούχους που δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά των καταθέσεων, να στραφούν οικειοθελώς στις αρχές προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις αυστηρές ποινές που αντιμετωπίζουν.

Η ταυτότητα του προσώπου που πούλησε το cd στις αρχές της Ρηνανίας Παλατινάτου δεν έγινε γνωστή.

Έντονη ήταν για άλλη μια φορά η αντίδραση της Ελβετίας. Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών γίνεται λόγος για «νομικά αμφιλεγόμενες» δράσεις.

Η Ελβετία, όπως αναφέρεται, δεν θα παράσχει βοήθεια στη βάση κλεμμένων δεδομένων.

Η αγορά του cd θα ήταν περιττή, εάν είχε τεθεί σε ισχύ η φορολογική συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών, όπως τονίζεται.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news