facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Άσμουσεν: Να μην ελπίζει η Ελλάδα σε μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jörg Asmussen, μιλώντας σήμερα από το Λονδίνο, έσπευσε να... μειώσει τις προσδοκίες των υπερχρεωμένων χωρών για την φημολογούμενη μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Όπως είπε, ο αντίκτυπος μιας τέτοιας κίνησης στα κράτη της περιφέρειας θα ήταν περιορισμένος, παρότι εκεί είναι που συντρέχει περισσότερο η σχετική ανάγκη.

Ο Γερμανός εκπρόσωπος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚΤ αναγνώρισε, πάντως, ένα μεγάλο πρόβλημα της ευρωπαϊκής οικονομίας, τις διαφορετικές συνθήκες δανεισμού στα πλαίσια της ευρωζώνης. Την ώρα δηλ. που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ισπανίας, της Ιταλίας ή της Ελλάδας δανείζονται με υψηλά επιτόκια, οι γερμανικές ανταγωνίστριές τους προμηθεύονται φθηνό χρήμα από τις εγχώριες τράπεζες. Αυτό, όπως παραδέχθηκε και ο Σοσιαλδημοκράτης Asmussen, έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή ανάπτυξη.

Θυμίζουμε, ότι τον τελευταίο καιρό, με αφορμή τον χαμηλό πληθωρισμό στην ευρωζώνη αλλά και τις έντονες υφεσιακές τάσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών οικονομιών, προεξοφλείται η άμεση λήψη πρωτοβουλίας από την Φρανκφούρτη για την μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

ysterografa

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news