facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Οι Αγιορείτες στο Μαξίμου για τον... λεκέ από Σκουριές

Παντιέρα... ράσα μέσα στο Μαξίμου σήκωσαν Αγιορείτες μοναχοί με αφορμή όσα συμβαίνουν στις Σκουριές και στην Ιερισσό. Οι Αγιορείτες στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχαν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο επέδωσαν επιστολή της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Ορους, στην οποία ζητείται να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τον εμπρησμό στις Σκουριές τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ επισημαίνονται οι κάθετες διαφωνίες τους σε σχέδια της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός.

Οπως είναι γνωστό, ο πατήρ Νικόδημος εμφανίστηκε τη Δευτέρα στην Ιερισσό και μίλησε σε συνέλευση των κατοίκων, ξεκαθαρίζοντας ότι καμία ιερά μονή δεν θα παραχωρήσει, πουλήσει, διαθέσει ή επιτρέψει απαλλοτρίωση δασικής έκτασης που της ανήκει στο δάσος των Σκουριών για να χτιστεί φράγμα από την Ελληνικός Χρυσός.

Η αντιπροσωπία, η οποία αποτελούνταν από εκπροσώπους πέντε μονών, είχε επικεφαλής τον γέροντα Ελισσαίο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, και συναντήθηκε πρώτα με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκο και μετά με τον πρωθυπουργό.

Οι Αγιορείτες ενημέρωσαν τον κ. Σαμαρά για οικονομικά και φορολογικά ζητήματα των μονών, αλλά και για τους σχεδιασμούς τους στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από την ένταξη του Αγίου Ορους στην ελληνική Πολιτεία, που θα γίνουν τον Οκτώβριο. Στόχος τους είναι να εορταστούν με την ανάλογη λαμπρότητα και γι' αυτό θα προσκαλέσουν εκτός από τους ηγέτες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης τους προέδρους των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας. Επίσης στις επαφές τέθηκε και το θέμα του ΚΕΔΑΚ (Κέντρου Διασφάλισης Αγιορείτικης Κληρονομιάς).

Ο κ. Σαμαράς από τη μεριά του συμφώνησε να συνδράμει η κυβέρνηση με κάθε τρόπο τις εκδηλώσεις και δεσμεύτηκε να δει τα ζητήματα που του ανέλυσαν με προσοχή. Στις συναντήσεις συμμετείχαν και ο Αγ. Διονυσίου Πέτρος, καθώς και ο ιερομόναχος Νικόδημος Μεγίστης Λαύρας, ο μοναχός Νικόδημος Αγίου Παύλου και ο ιερομόναχος Φώτιος Γρηγορίου.

Επίσης παρόντες ήταν ο πολιτικός διοικητής Αγίου Ορους Αριστείδης Κασμίρογλου και ο ειδικός νομικός σύμβουλος Στ. Παπαδημητρίου. Από πλευράς κυβέρνησης παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών Κ. Τσιάρας και Οικονομικών κ. Μαυραγάνης.

Ο Κ. Τσιάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέσα σε αυτήν τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να αντιμετωπίσει ζητήματα και να δώσει τη δυνατότητα των απαντήσεων σε προβλήματα που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ταλαιπωρούν και το Αγιον Ορος αλλά γενικότερα και την ελληνική κοινωνία».

dimokratianews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news