facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πούτιν: Ελπίζω το μοντέλο διάσωσης της Κύπρου να μην εφαρμοστεί ξανά

Την ελπίδα ότι το μοντέλο διάσωσης που χρησιμοποιήθηκε στην Κύπρο δεν θα χρησιμοποιηθεί και μελλοντικά, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που συναντήθηκε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στα εγκαίνια έκθεσης στο Ανόβερο, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έχει λάβει την απόφαση για αναδιάρθρωση του δανείου προς την Κύπρο.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει τα βαθύτερα αίτια της κρίσης και να τα αντιμετωπίσει, μια αποστολή που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Αναφερόμενος στην κρίση στην κορεατική χερσόνησο, ο Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση, επισημαίνοντας πως αν συμβεί κάτι, το Τσέρνομπιλ θα μοιάζει με...παραμυθάκι.

«Δεν θα το κρατήσω μυστικό, ανησυχούμε για την κλιμάκωση της κρίσης στην κορεατική χερσόνησο, επειδή είμαστε γείτονες. Και αν - ο μη γένοιτο - συμβεί κάτι, το Τσέρνομπιλ, για το οποίο όλοι γνωρίζουμε, θα φαίνεται σαν παιδικό παραμύθι. Υπάρχει τέτοια απειλή ή όχι; Πιστεύω ότι υπάρχει…Θα προέτρεπα άπαντες να ηρεμήσουν…και να αρχίσουν να λύνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και πολλά χρόνια».

Ο Πούτιν επαίνεσε επίσης την απόφαση των ΗΠΑ αυτό το σαββατοκύριακο να αναβάλουν προγραμματισμένη πυραυλική δοκιμή, ως μια κίνηση αποκλιμάκωσης.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει όλοι να ευχαριστήσουμε την αμερικανική ηγεσία γι' αυτό το βήμα. Ελπίζω ότι θα επισημανθεί από τους βορειοκορεάτες εταίρους μας, ότι θα εξαχθούν ορισμένα συμπεράσματα, όλοι θα ηρεμήσουν και θα αρχίσει η από κοινού εργασία για να αμβλυνθεί η κατάσταση», δήλωσε ο Πούτιν.

Η Μέρκελ από την πλευρά της δήλωσε ότι συμφωνεί με τον Πούτιν πως η Βόρειος Κορέα θα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news