facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση για το βίντεο του ALPHA

"Οργή και λύπη" προκάλεσε στην Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας το βίντεο που προβλήθηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA σχετικά με το πώς τοποθετούνται στα κελιά οι κρατούμενοι των φυλάκων.

«Αυτά είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τον κατά κοινή ομολογία εγκαταλελειμμένο, δοκιμαζόμενο και σκληρά αγωνιζόμενο κλάδο μας.

Οργή για την παραπληροφόρηση που για άγνωστους σε εμάς λόγους επιχείρησε ο παρουσιαστής κύριος Σρόϊτερ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ALPHA στις 2/4/2013.

Αν έχει αντίρρηση τον παρακαλούμε και τον προκαλούμε να δείξει όλη τη συζήτηση του Προέδρου του ΔΣ της ομοσπονδίας μας κυρίου Καρακίτσου με τον δημοσιογράφο και όχι αποσπάσματα όπως αυτά που μετέδωσε, χωρίς να αναφέρεται στους λόγους και τη θεματολογία της συνέντευξης».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν άδικη επίθεση από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Λύπη, για όσα ειπώθηκαν στο ίδιο Δελτίο από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείο Δικαιοσύνης από τον οποίο δεχτήκαμε άδικη επίθεση της οποίας τα αίτια είναι αδύνατο να αντιληφθούμε αλλά και πολύ περισσότερο να κατανοήσουμε. Συμμεριζόμενοι ωστόσο ότι μαζί με εμάς, που βιώνουμε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές της χώρας, είναι ίσως ο μόνος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Πολιτικός Παράγοντας, που με όλες του τις δυνάμεις προσπαθεί και ελπίζουμε να συνεχίσει ώστε να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση, δεν θα αντιδικήσουμε μαζί του. Πως μπορούμε να το κάνουμε άλλωστε αφού τόσο καιρό τώρα μαζί με εμάς έχει φάει όλο το σκ….. των εγκαταλειμμένων φυλακών .

Με έκπληξη ακούσαμε τον παρουσιαστή του δελτίου να μιλάει για «απίστευτες αποκαλύψεις» αλλά και για «καταγγελίες» εκ μέρους του προέδρου μας. Αντί όμως να παρακολουθήσουμε ένα ρεπορτάζ για το πως γίνονται οι επιλογές των φυλακών για τους καταδικασθέντες ή προφυλακισμένους κρατούμενους, τις διάφορες μεταγωγές και την τοποθέτηση των κρατουμένων σε κελιά, που ήταν ο πραγματικός λόγος της συνέντευξης, βρεθήκαμε να παρακολουθούμε μια ακόμα προσπάθεια σπίλωσης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και ίσως εν γένει των δημοσίων υπαλλήλων με το προσφιλές τελευταία σλόγκαν περί «επίορκων» και του «ποιοι τα παίρνουν» .

Για στόχευση του κλάδου των σωφρονιστικών υπαλλήλων καταγγέλλουν τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόϊτερ στη συνέχεια της ανακοίνωσης τους.

«Στη σουρεαλιστική αυτή ζωντανή μαγνητοφωνημένη και μαγνητοσκοπημένη συρραφή δηλώσεων, σχολίων και χαρακτηρισμών από το κεντρικό παρουσιαστή του δελτίου διαπιστώσαμε σειρά ανακριβειών, αλλά και στόχευση του κλάδου μας, ο οποίος ενώ από χρόνια έχει επισημάνει τις αδυναμίες του συστήματος και προτείνει τις κατάλληλες και αναγκαίες λύσεις, βρέθηκε να στηρίζει…. τη «μαφία των φυλακών».

Ρωτάμε λοιπόν:

1-Ποιοι πρότειναν και από πότε την εγκατάσταση μηχανημάτων φραγής κινητών τηλεφώνων;

2-Ποιοι εδώ και χρόνια αγόρασαν με δικά τους έξοδα και τοποθέτησαν τέτοια μηχανήματα και κατακρίθηκαν για αυτό;

3-Ποιοι και πόσες φορές έχουν καταγγέλλει χρόνια τώρα τους όποιους παραβάτες σωφρονιστικούς υπαλλήλους στην υπερκείμενη αρχή;

4-Και το κυριότερο: Ποιοι επιμένουν εδώ και χρόνια σε όλους τους τόνους για την ανάγκη σύστασης φυλακών ύψιστης ασφαλείας (και όχι μόνον) στο Ελληνικό Σωφρονιστικό Σύστημα;».

Ξεχασμένοι από την πολιτεία υποστηρίζουν ότι είναι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

«Ο κλάδος μας , που αγωνίζεται εδώ και χρόνια να κρατήσει ζωντανό ένα σύστημα το οποίο οι πολιτικές ηγεσίες θυμούνται μόνο όταν σημειωθεί κάποιο παρατράγουδο, αντιπαρέρχεται με λύπη όσα ειπώθηκαν περί «μαφίας φυλακών» και τονίζει ότι είναι εκείνος που έχει κηρύξει εδώ και χρόνια «ολοκληρωτικό πόλεμο» στη εγκατάλειψη αλλά και σε όποια κυκλώματα προσπάθησαν να αναπτυχθούν, όπως αναπτύσσονται σε όλους τους χώρους της δημόσιας ζωής.

Στον πόλεμο αυτό, είμαστε ευτυχείς που όπως ακούσαμε θα έχουμε επιτέλους και την συμπαράσταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Εμείς δεν ενδώσαμε, ούτε πρόκειται να ενδώσουμε ποτέ στο παιχνίδι της παραπληροφόρησης και του Λαϊκισμού που κατά κόρον παίζεται τελευταία εις βάρος του κλάδου μας. Ούτε βέβαια θα στραφούμε εναντίον εκείνων που τάχθηκαν και αποδεδειγμένα έχουν αφοσιωθεί να υπηρετούν υπέρ του Δημοσίου Συμφέροντος, όπως ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κύριος Μαρίνος Σκανδάμης.

Δεν μπορείς να απαγορεύσεις στους ανθρώπους να έχουν κακή γνώμη για σένα.

Μπορείς όμως να τους απαγορεύσεις να έχουν δίκιο».



enikos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news