facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΚΕΠΑ: 60.000 άτομα με αναπηρία φυλακισμένα στις λίστες αναμονής - Σε απόγνωση και Αχαιοί

Ξεπερνούν τα 60.000 τα άτομα με αναπηρία που είναι «φυλακισμένα» στις λίστες αναμονής των Κέντρων Ελέγχου και Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Ατομα τα οποία, στην πλειοψηφία τους, αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης, ενώ αρκετοί έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τη φαρμακευτική τους περίθαλψη, αφού εδώ και μήνες στερούνται το μοναδικό τους εισόδημα, που είναι το επίδομα αναπηρίας.

Αυτό τον Γολγοθά ανεβαίνουν και αρκετά ΑμεΑ στην Αχαΐα.

Οι επισημάνσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, πριν ακόμα την ίδρυση του ΚΕΠΑ, για τον άναρχο σχεδιασμό οργάνωσης και λειτουργίας του που έχει σήμερα οδηγήσει πάνω από 60.000 άτομα με αναπηρία στις λίστες αναμονής του Κέντρου, η κραυγή αγανάκτησης, διαμαρτυρίας και αγωνίας που εκφράζει σε καθημερινή βάση η Συνομοσπονδία για χιλιάδες άτομα, επιβεβαιώνονται και από την ειδική έκθεση που συνέταξε για το θέμα ο Συνήγορος του Πολίτη.

Τα στοιχεία που δίνει στο φως της δημοσιότητας ο Συνήγορος του Πολίτη, συνθέτουν την τραγική εικόνα του νέου συστήματος πιστοποίησης της χώρας. Σύμφωνα με την έκθεση, αποτελεί κοινωνική, πολιτική και επιστημονική προσβολή της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία.

thebest

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news