facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Εξπρές» επιστροφές ΦΠΑ έως 5.000 ευρώ

Εντολή να εξοφληθούν μέχρι τις 13 Μαΐου οι επιστροφές ΦΠΑ ποσών έως 5.000 ευρώ δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε εγκύκλιο που απέστειλε... σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Στην εγκύκλιο δίνονται διευκρινίσεις και οδηγίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφής Φ.Π.Α. και κυρίως ποσών έως 5.000 ευρώ για τα οποία δεν είναι απαραίτητο να προηγηθεί έλεγχος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο με θέμα: «Διεκπεραίωση εκκρεμών αιτήσεων επιστροφής Φ.Π.Α.», ποσά έως 5.000 ευρώ θα πρέπει να έχουν επιστραφεί στους δικαιούχους το αργότερο έως τις 13 Μαΐου, ενώ για ποσά άνω των 5.000 ευρώ θα πρέπει να γίνεται προληπτικός έλεγχος.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι στο εξής αιτήσεις επιστροφής πρέπει να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στην ΔΟΥ η οποία είναι αρμόδια για την παραλαβή της δήλωσης την οποία αφορά το αίτημα επιστροφής. Οι αιτήσεις, μετά την καταχώρησή τους στο σύστημα TAXIS, αποστέλλονται στην αρμόδια για τον έλεγχο Δ.Ο.Υ. μόνο στην περίπτωση που απαιτείται έλεγχος πριν την επιστροφή. Στη συνέχεια η υπόθεση επιστρέφεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιστροφής.

Επισημαίνεται τέλος η ανάγκη άμεσης διεκπεραίωσης των αιτήσεων επιστροφής χωρίς έλεγχο. Προς το σκοπό αυτό θα πρέπει να τηρηθούν οι εξής προθεσμίες:

α) Μέχρι 23.4.13 πρέπει να ενημερωθεί η Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για τις υποθέσεις που περιλαμβάνονται στο πρώτο αρχείο, για τις οποίες ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. κρίνει απαραίτητο τον έλεγχο πριν την επιστροφή.

β) Μέχρι 30.4.13 πρέπει να έχουν εκδοθούν τα ΑΦΕΚ για τις αιτήσεις επιστροφής χωρίς έλεγχο.

γ) Μέχρι 13.5.13 πρέπει να έχουν εκκαθαριστεί τα ανωτέρω ΑΦΕΚ και να έχουν εκταμιευτεί τα οφειλόμενα ποσά.

moneypost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news