facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ο Άκης έδωσε στον Σμπώκο 40 εκατ. ευρώ για να του τα κάνει 80!

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η οποία επικαλείται σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έδωσε στον άλλοτε στενό του συνεργάτη, Ιωάννη Σμπώκο, 40 εκατομμύρια ευρώ προκείμενου να τα διαχειριστεί για λογαριασμό του, ενώ παράλληλα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ διακινήθηκαν «χέρι με χέρι».

Τη διακίνηση δεκάδων «άγνωστων» εκατομμυρίων ευρώ, είτε χέρι με χέρι είτε με βαλίτσες, εντόπισαν οι ερευνητές που έχουν αναλάβει την υπόθεση των μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα, επιβαρύνοντας περαιτέρω τη θέση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η οποία επικαλείται σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έδωσε στον άλλοτε στενό του συνεργάτη, Ιωάννη Σμπώκο, που είναι επίσης προφυλακισμένος, 40 εκατομμύρια ευρώ προκείμενου να τα διαχειριστεί για λογαριασμό του, και με συμφωνία η προσδοκώμενη απόδοση να φτάσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Το εν λόγω πόσο επιβεβαιώνεται από δεκάδες χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο προσωπικό αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δικαστών, τα 40 εκατομμύρια αποτελούν «μέρος της παράνομης περιουσίας που απέκτησε ο πρώην υπουργός εκ της δωροδοκίας».

Οι δικαστικές έρευνες δεν έχουν κατορθώσει να ανακαλύψουν πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις έρευνες της Δικαιοσύνης ακόμα περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ διακινήθηκαν «χέρι με χέρι».

Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, συγγενικά του πρόσωπα και στενοί του συνεργάτες αναμένεται να κάτσουν στο εδώλιο για την υπόθεση του «μαύρου» χρήματος στα εξοπλιστικά στις 22 Απριλίου.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news