facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

«Εισιτήριο» για εργασία σε 35.000 άνεργους νέους

Θέσεις πεντάμηνης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις θα μπορούν να διεκδικήσουν υποβάλλοντας ηλεκτρονικά αιτήσεις, από τις 15 Απριλίου έως τις 22 Μαίου, στη διεύθυνση www.voucher,gr οι άνεργοι νέοι και νέες ηλικίας έως 29 ετών (να έχουν γεννηθεί από 1/1/1983 μέχρι 31/12/95). Την προκήρυξη του νέου προγράμματος για 35.000 θέσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπογραμμίζοντας ότι θα ακολουθήσει δεύτερη προκήρυξη για άλλες 10.000 θέσεις στον κλάδο του τουρισμού. Οι νέοι θα επιλεγούν με σύστημα μορίων (έτος κτήσης πτυχίου, φορολογητέο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ύπαρξη μεταπτυχιακού, πιστοποιητικού ξένης γλώσσας, διάρκεια ανεργίας). Παράλληλα, θα λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα με αριθμό 800 11 44444, με σκοπό την άμεση παροχή πληροφόρησης και ενημέρωσης αλλά και την καταγραφή και επίλυση τυχόν θεμάτων που θα ανακύψουν.

Το πρόγραμμα (το οποίο αναρτάται σήμερα στις ιστοσελίδες του υπουργείου Εργασίας και στο epanad.gov. gr) προβλέπει:
Θεωρητική κατάρτιση μέσω Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, 80 ωρών έναντι αμοιβής 5 ευρώ την ώρα.

Πεντάμηνη πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις με 460 ευρώ για τους πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και 400 ευρώ το μήνα για απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επιπλέον κάλυψη έναντι κινδύνου, ατυχήματος κλπ.

Επιδότηση για ένα χρόνο του 100% των ασφαλιστικών εισφορών ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν ασκούμενους με τη λήξη της πρακτικής. Οι επιχειρήσεις θα υποχρεώνονται να διατηρούν το σύνολο των απασχολουμένων.

Προϋποθέσεις:
Α. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΑΤΕΙ», απαιτείται να έχουν: i) πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωση περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από το ΑΕΙ ή το ΑΤΕΙ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ii) να έχουν γεννηθεί από 1η.1.1983 μέχρι 31.12.95 καθώς και iii) να είναι εγγεγραμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα συμμετοχής επίσης έχουν και όσοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια - Ενώσεις.

Β. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» απαιτείται: i) να έχουν γεννηθεί από 1η.1.1983 μέχρι 31.12.95 καθώς και ii) να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Επισημαίνεται ότι οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα επιχειρήσεις δεν επιτρέπεται να προβούν σε καμία μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news