facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Τιτανικός… ο ΕΟΠΥΥ που οφείλει σχεδόν 3 δισ.

Ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές 3 δισ. ευρώ, έχει χρηματοδοτηθεί με 657,02 εκατ. ευρώ από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα για να πληρώσει φαρμακοποιούς, φαρμακευτικές εταιρείες, γιατρούς και λοιπούς παρόχους υγείας, ωστόσο από τα χρήματα αυτά έχει καταβάλει μόλις 66,12 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 10%.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Υγείας αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» πως ο ίδιος βρίσκεται τους τελευταίους τρεις μήνες σε σχεδόν καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ που χειρίζονται τα θέματα πληρωμών σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί το έργο. Πάντως, ο ίδιος θεωρεί πως σταδιακά οι πληρωμές θα αυξηθούν αφενός διότι οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις μπορούν πλέον να συμψηφίζουν τις απαιτήσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ με την έκπτωση που είναι υποχρεωμένες να κάνουν στον Οργανισμό (rebate), αφετέρου διότι πλέον δίνονται «προκαταβολές» έναντι χρεών του Δημοσίου σε δικαιούχους που δέχθηκαν κούρεμα από 2% έως 20% στα προς επιστροφή ποσά. Σημειώνεται πως το χρέος του ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις ανέρχεται κοντά στα 2 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να αδυνατούν να εισάγουν προϊόντα ή να αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Γιώργος Ελευθερίου μιλώντας στα «ΝΕΑ» τόνισε πως ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας δεν έχει καταβάλει στους γιατρούς και στα διαγνωστικά κέντρα ούτε ένα ευρώ για τις οφειλές της διετίας 2010-2011 ύψους 1,2 δισ. ευρώ.
«Για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ έχει αποζημιώσει τους ιατρούς παρόχους για κλινικές επισκέψεις μέχρι τον Οκτώβριο 2012 και για παρακλινικές εξετάσεις μέχρι τον Αύγουστο του 2012», τονίζει ο κ. Ελευθερίου αναφερόμενος στα νέα χρέη του ΕΟΠΥΥ.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news