facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Αντώνης Σαμαράς: «Το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης»

Ομιλία του πρωθυπουργού στο Πρώτο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο

«Τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής θα αρχίσουν να φαίνονται στο επόμενο τρίμηνο και θα αρχίσουν να μετράνε στην αγορά ως το τέλος του χρόνου» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο Πρώτο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο Προγραμματικής Περιόδου 2012 -2020, που διοργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός προέβελεψε ότι το 2013 θα είναι η τελευταία μχρονιά της ύφεσης και τόνισε πως «η κρίση έχει τραυματίσει το ευρωπαϊκό όραμα, ειδικά στον Νότο», πρόσθεσε, μάλιστα, ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά ώστε τα κύματα λαϊκισμού να μην ακυρώσουν τα θετικά βήματα που έχουν γίνει ως σήμερα.

Εμφατικά επεσήμανε, χρησιμοποιώντας τον παρόντα επίτροπο κ. Γιοχάνες Χαν ως παράδειγμα φιλελληνισμού ότι «Η Ευρώπη μπορεί να είναι σύμμαχος και όχι τιμωρός».

Σχετικά με το ΕΣΠΑ είπε ότι όλα τα υπουργείαέχουν πάρει φάκελο με οδηγίες του για ενέργειες συντονισμού και επιτάχυνσης με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων του. Και σημείωσε ότι οι εποχές των χαλαρών ρυθμών για το Δημόσιο έχουν τελειώσει.

Αναφορικά με τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία θα εισρεύσουν στην Ελλάδα μετά το 2014, τα προσδιόρισε σε 36 δισ. ευρώ, περίπου, από τα οποία τα 20 δισ. ευρώ θα αφορούν το ΕΣΠΑ, τα 15 δισ. ευρώ τις άμεσες γεωργικές ενισχύσεις και τα 500 εκατ. ευρώ την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Είπε, ακόμη, «...αυτά δίνουν απάντηση στις αντιευρωπαϊκές φωνές εντός της χώρας» και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Οσοι αντιδρούν, θεωρώ ότι μέσα τους νεύχονται να παραμείνουμε στην Ευρώπη και στο Ευρώ».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να αναβαθμίσουμε και να επιταχύνουμε την οργανωτική προετοιμασία για την απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ και μμέχρι το επόμενο φθινόπωρο θα πρέπει να είμαστε απολύτως έτοιμοι». Ανακοίνωσε ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν δεκατρείς αναπτυξαικές ημερίδες στις περιφέρειες και τον Ιούνιο θα γίνει το δεύτερο Εθνικό Ανατυξιακό Συνέδριο.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ακόμη ότι οι άξονες του νέου ΕΣΠΑ είναι η επιχειρηματικότητα, η κοινωνική συνοχή, η κατάρτιση, η απασχόληση, η προστασία του περιβάλλοντος και οι νέες τεχνολογίες. Το πρόγραμμα υποδομών θα είναι λιγότερο, βάσει των κατευθύνσεων της Κομισιόν.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news