facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ασκληπιείο Βούλας: Παραπλανητικά τα στοιχεία για τις αξονικές - Δεν ξεπερνούν το 15,46%

Με αφορμή δημοσιεύματα για τον υπερβολικό αριθμό αξονικών τομογραφιών που σημειώνεται στα ελληνικά νοσοκομεία, παρά τις αντίθετες εντολές του υπουργείου Υγείας η διοίκηση του Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας , σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τα στοιχεία που αφορούν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο μη επαρκή.

Ειδικότερα, ενώ στη σχετική έκθεση που επικαλούνται τα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η αναλογία αξονικών τομογραφιών και ασθενών ανέρχεται στο 43%, σύμφωνα με το Νοσοκομείο το ποσοστό είναι μόλις 15,46%, δηλαδή μέσα στα πλαίσια που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση του νοσοκομείου το διάστημα αναφοράς (2012) πραγματοποιήθηκαν 3.244 αξονικές τομογραφίας επί συνόλου 20.983 νοσηλευομένων ασθενών, ποσοστό 15,46%.

«Το διάστημα αναφοράς (2012) πραγματοποιήθηκαν 4.144 αξονικές τομογραφίες επί συνόλου 79.973 εξετασθέντων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ποσοστό 5,18%. Να σημειωθεί εδώ ότι το Νοσοκομείο μας επιπρόσθετα της Γενικής εφημερίας κάθε 4 ημέρες, εφημερεύει καθημερινά για Ορθοπεδικά περιστατικά αυξάνοντας έτσι σημαντικά τις ανάγκες εξετάσεων.

Το διάστημα αναφοράς (2012) πραγματοποιήθηκαν 1.557 αξονικές τομογραφίες σε εξωτερικούς ασθενείς κατόπιν ραντεβού, ποσοστό 17,41% του συνόλου των αξονικών τομογραφιών που πραγματοποιήθηκαν, λειτουργώντας ανταγωνιστικά προς τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω κρίνουμε μη επαρκή την ανάλυση του δημοσιεύματος που οδηγεί σε παραπλανητικά συμπεράσματα.»

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news