facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Για πλήρη εγκατάλειψη των δομών ειδικής αγωγής κάνει λόγο η ΔΟΕ, επισημαίνοντας τις «τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό» στα ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία. «Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά της Άνοιξης, αλλά η Ειδική Αγωγή που παρέχεται στη δημόσια εκπαίδευση βιώνει την πιο σκληρή βαρυχειμωνιά», τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Σύμφωνα ειδικότερα με τα στοιχεία που παραθέτει, μετά από πανελλαδική καταγραφή που έγινε με ευθύνη της Ομοσπονδίας, «οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς (σε Ειδικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία – τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης) ξεπερνούν τις 1.000, καθώς σε 41 από τις 57 περιοχές έχουν καταγραφεί 885 κενά εκπαιδευτικών, σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) 122 και ειδικό βοηθητικό προσωπικό 74». Η ΔΟΕ ζητεί από το υπουργείο Παιδείας την άμεση αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της Ειδικής Αγωγής καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους απόφοιτους των ΠΤΕΑ και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών.

Για πλήρη εγκατάλειψη των δομών ειδικής αγωγής κάνει λόγο η ΔΟΕ, επισημαίνοντας τις «τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό» στα ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

«Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά της Άνοιξης, αλλά η Ειδική Αγωγή που παρέχεται στη δημόσια εκπαίδευση βιώνει την πιο σκληρή βαρυχειμωνιά», τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Σύμφωνα ειδικότερα με τα στοιχεία που παραθέτει, μετά από πανελλαδική καταγραφή που έγινε με ευθύνη της Ομοσπονδίας, «οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς (σε Ειδικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία – τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης) ξεπερνούν τις 1.000, καθώς σε 41 από τις 57 περιοχές έχουν καταγραφεί 885 κενά εκπαιδευτικών, σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) 122 και ειδικό βοηθητικό προσωπικό 74».

Η ΔΟΕ ζητεί από το υπουργείο Παιδείας την άμεση αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της Ειδικής Αγωγής καθώς και την προκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους απόφοιτους των ΠΤΕΑ και μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news