facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η Τρόικα ζητά να κλείσουν δύο στα 10 καταστήματα της Εθνικής

Δεν πείθονται, όπως όλα δείχνουν, οι άνθρωποι της τρόικας σχετικά με την αναγκαιότητα της συμφωνίας μεταξύ Εθνικής και Eurobank, ούτε μετά την δεύτερη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, «όλα τα ζητήματα είναι ακόμα ανοικτά».

Όπως μεταδίδεται από τους ίδιους κύκλους, το ζητούμενο είναι οι συνέργειες από το deal Εθνικής-Eurobank να αποδώσουν και να μην απαιτηθούν άλλα λεφτά για ανακεφαλαιοποίηση.

Νωρίτερα, είχε γίνει δίωρη συνάντηση μεταξύ εννιαμελούς αντιπροσωπείας στελεχών από τις δύο τράπεζες, υπό τον Π. Χριστοδούλου της Εθνικής, με την τρόικα. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας επέμειναν στο θέμα της μείωσης του κόστους σε περίπτωση συγχώνευσης, στις απολύσεις που θα γίνουν και στο κλείσιμο καταστημάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται λόγος:
-για μείωση καταστημάτων έως 20% και εθελουσία έξοδο τουλάχιστον 2.000 υπαλλήλων.
-για μεγάλη μείωση των επιτοκίων των προθεσμιακων καταθέσεων κάτι που μπορεί να έχει όφελος για την νέα τράπεζα της τάξης των 300 εκατ. ευρω επιπλέον.

Τραπεζικές πηγές που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις έλεγαν ότι έτσι κι αλλιώς οι εθελούσιες και το κλείσιμο των καταστημάτων ήταν μέσα στα σχέδια των δύο τραπεζών και έδιναν πιθανότητες 60-40 να γίνει τελικά η συγχώνευση

Το ζήτημα εξακολουθεί να είναι ιδιαιτερα κρίσιμο και εκτιμάται από κάποιες πηγές ότι μπορεί να επιλυθεί την Κυριακή, σε καθαρά πολιτικό επίπεδο, στην συνάντηση που θα έχει η τρόικα με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως τουλάχιστον μέχρι στιγμής οι κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζουχ, φαίνεται να μένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους αν και όπως πληροφορείται το newmoney. gr o σύμβουλος της τρόικας, που είναι η Bank of America, εισηγείται την συγχώνευση και την ανακεφαλαιοποιηση των δυο τραπεζών.

Επιπρόσθετα και στο θέμα της αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων υπάρχει σοβαρό θέμα. Δεν τους ικανοποιούν οι αριθμοί των αποχωρήσεων που τους έχει στείλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενώ την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις εκπροσωπεί ο κ. Στουρνάρας και όχι ο αρμόδιος υπουργός κ. Μανιτακης.

Τέλος, όσον αφορά το χαράτσι η τρόικα εξετάζει εάν το κενό θα καλυφθεί από τις τρεις προτάσεις που έχει καταθέσει η κυβέρνηση.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news