facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

«Καμπανάκι» της S&P για 4 χώρες της Ευρωζώνης

Το «καμπανάκι» κρούει ο επικεφαλής του γραφείου της Standard and Poor’s (SandP) στη Γερμανία Τόρστεν Χίνριχς,σε 4 χώρες της Ευρωζώνης, δεδομένης της αύξησης της ανεργίας τους Κάνοντας δηλώσεις στην εφημερίδα Νeue Οsnabrücker Ζeitung ο Χίνριχς εκτιμά ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος να μην καταστεί δυνατό για την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία να φέρουν εις πέρας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αφού η ανεργία σε αυτές τείνει να αυξάνεται γραμμικά όσο διατηρείται η πολιτική λιτότητας.

«Η υψηλή ανεργία στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία είναι κοινωνικά εκρηκτική. Θα πρέπει να υπάρξει μία κοινωνική συνομολογία για τα μέτρα διάσωσης. Και η υψηλή ανεργία δεν βοηθά», δήλωσε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι οι πολίτες στην Ισπανία και την Πορτογαλία ήδη έχουν αποδείξει πως είναι μεν πρόθυμοι να ανεχθούν τα μέτρα λιτότητας, όμως «αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί επ’ άπειρον».

Στην Ιταλία υπάρχει ο κίνδυνος «η νέα κυβέρνηση να μην είναι αρκούντως δυνατή για να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα ενδυναμώσουν την ανάπτυξη», καταλήγει.

attikipress

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news