facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

"Δεν θα γλίτωναν από τα χέρια μου" δηλώνει ο πατέρας τoυ αδικοχαμένου αστυνομικού Γ. Σκυλογιάννη

«Δεν πρόκειται για δικαίωση, αλλά για μια μικρή ικανοποίηση. Χάθηκαν δύο παλικάρια χωρίς να προλάβουν να χαρούν τη ζωή τους. Αν ερχόταν κάποιος από τους κατηγορούμενους να μου ζητήσει συγγνώμη, νομίζετε ότι θα τον άφηνα να φύγει ζωντανός; Αποκλείεται…»

Με αυτά τα λόγια σχολιάζει ο πατέρας του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Σκυλογιάννη την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου, με την οποία οι δολοφόνοι του γιου του καταδικάστηκαν σε δις ισόβια.

Ο Χρήστος Σκυλογιάννης, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Ρεπορτάζ» του καναλιού GR, ευχαρίστησε τη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι έκανε το καθήκον της με τον καλύτερο τρόπο.

Δύο χρόνια μετά το μακελειό στου Ρέντη, οι πληγές παραμένουν ανοιχτές. «Όσος καιρός και αν περάσει, οι πληγές δεν πρόκειται να κλείσουν. Τα παιδιά δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω ποτέ. Τουλάχιστον οι ένοχοι θα τιμωρηθούν» εξομολογείται ο ίδιος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα…

Η καταδίκη
Την Τετάρτη το βράδυ, το Μεικτό Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε τους τρεις κατηγορουμένους σε δις ισόβια, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Ένοχοι κρίθηκαν ο Ιωάννης Σαββίδης και ο Ανδρέας Ποφίδης για δύο ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονιών, και ο Γιώργος Εμερζίδης για άμεση συνέργεια σε αυτές, ενώ διαχωρίστηκε η δικογραφία για τον τέταρτο κατηγορούμενο, τον Βιτάλι Τερσενίδη, ο οποίος μέχρι στιγμής διαφεύγει τη σύλληψη.

Επίσης ένοχοι κρίθηκαν για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοκατοχή κλπ., και οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι - πλην τριών οι οποίοι απαλλάχθηκαν από ορισμένες αξιόποινες πράξεις. Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινές κάθειρξης από 2 έως 9 έτη. 

Απών, πάντως, κατά τη διάρκεια της απαγγελίας της απόφασης ήταν ο 20χρονος Γιώργος Εμερζίδης, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα «από λάθος», πριν καν λήξει το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης, αφού είχε αθωωθεί για την πράξη της ληστείας. Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του Γιώργου Εμερτζίδη, ωστόσο ο κατηγορούμενος δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί. 

O συνήγορός του προσπάθησε να δικαιολογήσει την απουσία του λέγοντας ότι φοβάται το ενδεχόμενο προπηλακισμού από τους συγγενείς των θυμάτων.


zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news