facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

NBC News: «Η Ευρώπη μπορεί να κέρδισε αυτό το γύρο, αλλά η Ρωσία θα γελάσει τελευταία»

«Η συμφωνία που επετεύχθη τελευταία στιγμή για τη διάσωση των δύο κυπριακών τραπεζών έβαλε τέλος στις δημόσιες διαμαρτυρίες της προηγούμενης εβδομάδας, στις ατέλειωτες ουρές μπροστά στα ATM, καθώς και στη γεωπολιτική αντιπαράθεση που πυροδότησε το άνευ προηγουμένου αίτημα των Ευρωπαίων αξιωματούχων», αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του το NBC News.

Σύμφωνα με τους νέους όρους, όπως τους προβλέπει η τελική συμφωνία, το βάρος θα πέσει στους μεγάλους λογαριασμούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν σε ρωσικές εταιρείες και μεμονωμένους Ρώσους και άλλους μεγαλοκαταθέτες, οι οποίοι είναι λογικό να δυσαρεστούνται από τις εξελίξεις.

«Η κλοπή συνεχίζεται», φέρεται να δήλωσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στις δημόσιες τοποθετήσεις τους όμως, επισημαίνει το δημοσίευμα, οι Ρώσοι εμφανίζονται περισσότερο μετρημένοι και έχουν λόγους γι' αυτό.

«Κατ' αρχάς, η Μόσχα και η Λευκωσία εξακολουθούν να απολαμβάνουν βαθείς οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς που υπερβαίνουν το στενό πλαίσιο του νωπού ακόμη μπρά ντε φερ με την Ευρώπη. Για τη Ρωσία, η Κύπρος αποτελεί ένα υψηλής στρατηγικής σημασίας σημείο στη Μεσόγειο, ειδικά από τη στιγμή που οι ρωσικοί δεσμοί με τη Συρία γίνονται ολοένα και πιο αβέβαιοι και ασαφείς», σημειώνει το άρθρο, προσθέτοντας ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι οι Ρώσοι έχουν πει την τελευταία τους λέξη: «τηρώντας στάση αναμονής, η Ρωσία έχει αφήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες αντιμέτωπους με ένα ακόμη μεγαλύτερο "χάλι", το οποίο χρήζει άμεσης διευθέτησης», ενώ εκείνοι περιμένουν υπομονετικά στη γωνία.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news