facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Guardian: Είπαν στην Κύπρο "ή δέχεστε τον φόρο στις καταθέσεις ή φεύγετε από το ευρώ"

Ή δέχεστε τον φόρο επί των τραπεζικών καταθέσεων ή φεύγετε από το ευρώ. Αυτό φέρεται να «προτάθηκε» στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εν τω μέσω της σκλήρυνσης της στάσης του ΔΝΤ και της Γερμανίας, οι οποίοι επιμένουν οι καταθέτες να υποστούν μεγάλο πλήγμα, για τη διάσωση της τελευταίας οικονομίας της ευρωζώνης που βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίση.

Αναφέρεται ακόμη ότι η ΕΚΤ έχει απειλήσει να σταματήσει τη χρηματοδότηση των κυπριακών τραπεζών τη Δευτέρα, επισπεύδοντας την έξοδο της χώρας από το ευρώ, εάν δεν βρεθεί μια συμφωνία την Κυριακή το βράδυ στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Οι Ευρωπαίοι, με τους Γερμανούς και το ΔΝΤ να τηρούν μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή, απαίτησαν την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας, της δεύτερης μεγαλύτερης της χώρας, και την αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου, του μεγαλύτερου τραπεζικού ιδρύματος στην Κύπρο.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές μελέτησαν τις νέες προτάσεις που προέκυψαν το Σαββατοκύριακο με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να κάνουν λόγο για φόρο μέχρι και 25% στους καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου, σε όσους λογαριασμούς είναι μεγαλύτεροι των 100.000 ευρώ, καθώς και επιπλέον φόρο μέχρι 5% για παρόμοιες καταθέσεις σε άλλες τράπεζες.

capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news