facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

«Βόμβα» ΔΗΚΟ στην Κύπρο – Θέτει όρους για να ψηφίσει τα μέτρα του Eurogroup

Περιπλέκεται ακόμα περισσότερο η υπόθεση υπερψήφισης από την κυπριακή Βουλή, των μέτρων που αποφάσισε το Eurogroup, μετά τους όρους που θέτει το συμπολιτευμένο ΔΗΚΟ προς την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, το ΔΗΚΟ, το οποίο μετέχει με υπουργούς στην κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη, αξιώνει γραπτή διαβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι, εάν φύγουν κεφάλαια από την Κύπρο, τότε αυτή θα στηρίξει το τραπεζικό σύστημα. Επίσης ζητά γραπτή εγγύηση ότι δεν θα επανέλθει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Eurogroup και η Τρόικα με νέα μέτρα, είτε αυτά αφορούν «κούρεμα» είτε μειώσεις μισθών ή συντάξεων.

Το ΔΗΚΟ ζητά ακόμα να υπάρξει ένα σχέδιο, το οποίο θα προβλέπει ότι, αν σε κάποιο χρονικό διάστημα υπάρξουν άλλες οικονομικές δυνατότητες για την Κύπρο, τότε να υπάρξει απεμπλοκή από την απόφαση του Eurogroup.

Το νομοσχέδιο, εκτός από το ΑΚΕΛ και την ΕΔΕΚ, θα καταψηφίσει και το Κίνημα Οικολόγων. Η απόφαση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος, λήφθηκε στη σημερινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής.

Το Κίνημα θεωρεί ότι το νομοσχέδιο, όπως έχει διαμορφωθεί από την Κυβέρνηση, «δεν εξασφαλίζει τους μικροκαταθέτες, είναι άδικο και αμφίβολης αποτελεσματικότητας, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στον τραπεζικό τομέα, αλλά και στην πραγματική οικονομία, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους συνταξιούχους και να αυξηθεί η ανεργία».

Αρνητική ψήφο αναμένεται να δώσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Αν τελικά δεν υπάρξει διαρροή από το ΔΗΚΟ και εξασφαλιστεί η ψήφος του προέδρου του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλύρη (ο βουλευτής Νίκος Κουτσού φέρεται ότι θα το καταψηφίσει), τότε το νομοσχέδιο θα περάσει με οριακή πλειοψηφία 29 ψήφων.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news