facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση υπέρ των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση υπέρ της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού πραγματοποιούν αυτή την ώρα δεκάδες κάτοικοι στις Σκουριές Χαλκιδικής στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγιάς. Στη σχετική αφίσα το σύνθημα είναι "από την αφάνεια βγαίνουμε στην επιφάνεια".

«Ηρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες. Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από τεχνητούς φόβους και συνθήματα. Είμαστε εδώ. Παρόντες. Δείχνουμε τα πρόσωπά μας. Ζούμε εδώ, εργαζόμαστε εδώ. Επενδύουμε εδώ. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας εδώ. Δίνουμε το δικό μας αγώνα, για το αυτονόητο δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή εργασία, το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών μας σε μια αξιοπρεπή ζωή, το αυτονόητο δικαίωμα των οικογενειών μας για ένα καλύτερο μέλλον. Το αυτονόητο δικαίωμα της περιοχής μας για ανάπτυξη», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση - κάλεσμα.

«Ηρθε η ώρα να σταματήσουν τα ψέματα και να βγει στο φως η αλήθεια. Η αλήθεια των κατοίκων, η αλήθεια των πολιτών. Η αλήθεια των παιδιών, των μανάδων, των γιαγιάδων. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Χρυσός είναι οι φωνές μας. Οι φωνές των κατοίκων της Χαλκιδικής. Της τοπικής κοινωνίας. Απέναντι στη μιζέρια και την καταστροφή εμείς υψώνουμε τις φωνές μας, για να γιορτάσουμε. Ολοι μαζί και ο καθένας χωριστά. Ενώνουμε τις φωνές μας για να γιορτάσουμε την ανάπτυξη, την προοπτική, την εργασία,, την ευημερία. Εμείς οι κάτοικοι της βορειανατολικής Χαλκιδικής νοιώθουμε απλά την ανάγκη να σας δούμε στα μάτια και να γιορτάσουμε μαζί την απελευθέρωσή μας από τη μιζέρια», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση με την οποία καλούν τους πολίτες στη συγκέντρωση στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγίας στις 11 το πρωί του Σαββάτου 2 Μαρτίου.

Την ανακοίνωση-κάλεσμα υπογράφουν τα σωματεία εργατοτεχνικών και υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα», εργαζομένων στις υπόγειες στοές όλων των ειδικοτήτων και εργαζομένων υπογειτών παραγωγής.



Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news