facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Στα όπλα το Μεσολόγγι, σε απεργία πείνας ο δήμαρχος για το σχέδιο "Αθηνά"

Ακραίες μορφές αγώνα πρότεινε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες.

Οπως γράφει το aixmi-news.gr, o δήμαρχος πρότεινε να υψωθούν άμεσα μαύρες σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια, αλλά και στα καταστήματα της πόλης, ενώ από την Κυριακή θα προγραμματιστεί κλείσιμο του δρόμου στον κόμβο του ΤΕΙ προκειμένου τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από το δρόμο του ιδρύματος προκειμένου να βλέπουν οι περαστικοί "ποια είναι αυτή η περιουσία που θέλει η πολιτεία να ξεπουλήσει".

Τη Δευτέρα ο δήμαρχος θα προχωρήσει σε απεργία πείνας στην Πινακοθήκη και κάλεσε όποιον άλλον θέλει να συμμετέχει σε αυτή την κίνηση. Ταυτόχρονα πρότεινε να μην υπάρξει συμμετοχή του δήμου και των φορέων στις γιορτές της 25ης Μαρτίου και στη θέση τους να υπάρχει το πανό διαμαρτυρίας, ενώ παράλληλα στις γιορτές Εξόδου δεν θα προσκληθεί κανένας πολιτικός και πολιτειακός παράγοντας.

Επίσης θα αποσταλούν επιστολές σε όλες τις πρεσβείες των ξένων κρατών που συμμετέχουν στις γιορτές Εξόδου, καθώς και στις πόλεις του "Δικτύου Ειρήνης" που θα εξηγούν τους λόγους που γίνονται όλες αυτές οι ενέργειες, ενώ ο Δικηγορικός σύλλογος θα καταθέσει προσφυγή κατά του σχεδίου. Τέλος θα κληθούν οι Βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση εξαιτίας του σχεδίου «Αθηνά», σε διαφορετική περίπτωση θα κηρυχθούν ανεπιθύμητοι.

Ο κ. Κατσούλης κατέληξε σε αυτή την πρόταση καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας ενώ όλο αυτό το διάστημα υπόσχονταν ότι θα αξιολογήσουν με αντικειμενικά ακαδημαϊκά κριτήρια το ΤΕΙ τελικά φάνηκε ότι ικανοποιούσαν πελατειακές και εκλογικές πολιτικές, πράγμα που έδειξαν οι αλλαγές που υπήρξαν στη συμπληρωματική πρόταση του σχεδίου που διατήρησε ιδρύματα τα οποία στην αρχή συγχωνεύονταν.

Χαρακτήρισε αναξιόπιστη την πολιτεία απέναντι στο Μεσολόγγι και απέναντι σε εκείνους που παρενέβησαν για να μην χάσει η πόλη αυτά που δικαιούται, όπως είναι ο Μητροπολίτης, ο οποίος, ενώ έπαιρνε διαβεβαιώσεις από το υπουργικό γραφείο, αυτές δεν τηρήθηκαν. Ο κ.κ. Κοσμάς που ήταν παρών στο συμβούλιο συμφώνησε με το γεγονός ότι υπάρχει εμπαιγμός και τάχθηκε στο πλευρό του Μεσολογγίου.

Την υπόσχεση ότι θα είναι στο πλευρό των φορέων, εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριαντάφυλλου, ενώ τη στήριξή του στους αγώνες εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αντωνόπουλος, ο οποίος στην τοποθέτησή του ήταν γενικόλογος χωρίς να πάρει κάποια συγκεκριμένη θέση. Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Γ. Μπουλές αφού επανέλαβε την άποψή του και την αντίθεσή του για το σχέδιο, ενημέρωσε ότι θα ληφθούν και στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση της αντιδημάρχου Αγρινίου κας Κατσαρή, η οποία μίλησε για ενότητα και διεκδίκηση.

Από τους επικεφαλής των παρατάξεων ο Γ. Πρεβεζάνος συμφώνησε προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ξεκινήσει παράλληλα και μια ομάδα ανθρώπων από το Μεσολόγγι που πεζοί θα φθάσουν στην Αθήνα μεταφέροντας το αίτημα και τους τέσσερις πρώτους στίχους του Ιωσήφ Ρωγών που αφορούν το διάστημα λίγο πριν την ανατίναξη του Καψάλη. Όλη αυτή η ενέργεια θα έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα μιας νέας Εξόδου. Ο Ν. Μουρκούσης διαφώνησε με την τακτική του δημάρχου να μην συνεργάζεται με τους φορείς, "θέλοντας να τραβά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι" όπως υπογράμμισε.

Ο κ. Λιαπίκος δήλωσε ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις, ενώ οι κύριοι Μαργαρίτης και Μπούμας έκαναν γενικότερες πολιτικές τοποθετήσεις. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γ. Ατσαλάκης πρότεινε πριν την απεργία πείνας του δημάρχου, να γίνει παράσταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα να μην γίνουν δεκτοί οι πολιτικοί παράγοντες στις γιορτές που έρχονται. Τέλος δήλωσε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος θα είναι συμπαραστάτης των κινητοποιήσεων ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί.

Ο εκπρόσωπος των σπουδαστών ενημέρωσε και για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών που θα ξεκινήσουν από Δευτέρα στην κεντρική πλατεία. Ζήτησε από το συμβούλιο το πανό που αναγράφει «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», ενώ ζήτησε από το Μητροπολίτη την άδεια να ηχούν οι καμπάνες των ιερών ναών πένθιμα. Στήριξη στις κινητοποιήσεις δήλωσε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Β. Σπυρόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μ. Θεοφιλάτος, πρότεινε αποκλεισμό της Δ.Ο.Υ. πράγμα που θα «πονέσει» το υπουργείο Οικονομικών, ενώ μίλησε και για συλλογή υπογραφών ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα που θα βρίσκεται ο κ. Σαλμάς την Κυριακή το πρωί που θα επισκεφτεί το Μεσολόγγι.

Κλείνοντας ο δήμαρχος κάλεσε όλους να εγκρίνουν την πρόταση για συνέχιση των κινητοποιήσεων υπογραμμίζοντας ότι θα συμπεριληφθούν και οι προτάσεις που ακούστηκαν αρκεί να μπορούν να υλοποιηθούν. Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα και ακολούθησε η συζήτηση για διοργάνωση των κινητοποιήσεων.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news