facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Επεισοδιακή συνεδρίαση της Προανακριτικής κατά την κατάθεση του Γ. Καπελέρη


«Ο ορισμός της κ. Κωνσταντοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλους της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την υπόθεση που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έχει συγκεκριμένη στόχευση. Την δημιουργία εντάσεων, την παρέλκυση των εργασιών της Επιτροπής κα εν τέλει την απαξίωση του έργου της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης σε γραπτή ανακοίνωσή του.
Η έντονη αντιπαράθεση ξεκίνησε μέσα στην επιτροπή, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, διακόπηκε από τον κ. Μαρκογιαννάκη, καθώς- όπως της είπε- είχε ξεπεράσει κατά πολύ το εικοσάλεπτο που έχει οριστεί για τον χρόνο ερωτήσεων του κάθε βουλευτή.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής έδωσε τον λόγο στον κ. Δρίτσα, ο οποίος αρνήθηκε να τον πάρει και τον κατηγόρησε για προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησαν οι εξής διάλογοι:
-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Κύριε πρόεδρε δεν θα κάνω εξέταση με αυτόν τον τρόπο, θα σας καταγγείλω δημόσια και από κει και πέρα αναλάβετε τις ευθύνες σας».
-Χρήστος Μαρκογιαννάκης (πρόεδρος Προκαταρκτικής Επιτροπής): «Ηρεμήστε...»
-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Είμαι πολύ ήρεμη. Είστε υπαίτιος και υπόλογος και θα λογοδοτήσετε εκεί που πρέπει. Εφαρμόζετε πράγματα μονομερώς. Είχατε πει ότι ο κ. Καπελέρης θα κάτσει μια εβδομάδα να τον εξετάζουμε...»
-Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Κάνετε επί 20 λεπτά ερωτήσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο. Ρωτάτε που είναι το γραφείο, η τουαλέτα, το κομπιούτερ, αν έχει email, αν έχει κινητό και λάπτοπ και τίποτα για την υπόθεση».
-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα σας καταγγείλω δημόσια. Είστε υπαίτιος υπόθαλψης και συγκάλυψης. Έχετε αποκαλυφθεί, είστε εκτεθειμένοι στο Πανελλήνιο...»
-Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ) «Έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνουν πολιτική εκμετάλλευση και πολιτική αξιοποίηση της Επιτροπής. Δεν συμβάλουν σε τίποτα στην αποκάλυψη της αλήθειας».
-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: Να καταγραφεί στα πρακτικά ότι η κ. Κωνσταντοπούλου είχε στη διάθεση της 25 λεπτά και δεν ρώτησε τίποτα ουσιαστικό».
-Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): «Ούτε καν η προσφώνηση κύριε πρόεδρε δεν σας αρμόζει...»
-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Έξεστιν...»
-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τη λέξη έξεστιν να την πείτε εσείς που έχετε συνηθίσει να αναφέρεστε έτσι. Είστε χυδαίος...»
-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Η ανατροφή του καθενός εδώ μέσα φαίνεται. Κύριε Δρίτσα θα κάνετε ερωτήσεις στον μάρτυρα:»
-Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) «Κάνατε την Επιτροπή ιδιοκτησία σας. Μετά από αυτήν την συμπεριφορά αρνούμαι να θέσω ερωτήματα. Αρνούμαι να συνεργήσω σε μια φαλκιδευμένη διαδικασία. Να συνεχίσει η κ. Κωνσταντοπούλου και μετά εγώ...»
-Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Κύριε μάρτυς τελειώσαμε...»
-Θοδωρής Δρίτσας: «Αυτό είναι πραξικόπημα...»
-Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα απολογηθείτε δημοσίως».
Διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Βουλής
Η κόντρα είχε και συνέχεια καθώς οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Σταύρος Κοντονής κάνουν, μεταξύ άλλων, λόγο για μεθόδευση παρεμπόδισης της έρευνας, συγκάλυψη ευθυνών και συσκότιση της αλήθειας στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Παράλληλα, επιτίθενται στον πρόεδρο της Επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τον κατηγορούν ότι η στάση του «είναι δηλωτική ενός προαναγγελθέντος και σκηνοθετημένου θανάτου της Επιτροπής, που μεθοδεύεται από την πλευρά της κυβέρνησης».
Οι τρεις βουλευτές προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν διακοπή ή αναστολή των εργασιών της Επιτροπής, τονίζοντας ότι ουδείς νομιμοποιείται να το κάνει και ζητούν εκ νεου να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης.
Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξεσκεπαστεί ο ρόλος των εμπλεκομένων και καταλογίζουν, μεταξύ άλλων, ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, τονίζοντας ότι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.
Ιδιαίτερα στον κ. Στασινόπουλο καταλογίζουν ευθύνη, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν ιεράρχησε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ως απολύτου προτεραιότητας και προσθέτουν ότι πρέπει να δώσει εξηγήσει ποιος είναι εκείνος που άνοιξε, από το USB στις 2 Οκτωβρίου 2012 (την ημέρα παράδοσης του από τον πρωθυπουργό στο ΣΔΟΕ) συγκεκριμένο αρχείο, που σχετίζεται με βουλευτή της ΝΔ.
Τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να καταθέσουν στην Προανακριτική ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργος Ζανιάς και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news