facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ενας αξιωματικός νεκρός και δύο τραυματίες από έκρηξη οβίδας στα Λάβαρα Εβρου

Ενας ανθυπολοχαγός πυροτεχνουργός του Στρατού σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διαδικασία εξουδετέρωσης άσκαστων οβίδων στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος». Ο άτυχος πυροτεχνουργός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Μαζί του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και δύο άλλοι πυροτεχνουργοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου οι δύο άνδρες έχουν θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα και το κεφάλι και αυτή τη στιγμή υποβάλλονται σε εξετάσεις.

Το τραγικό συμβάν έγινε λίγο πριν τις 11:00 κοντά στα Λάβαρα του Εβρου, όταν οι τρεις πυροτεχνουργοί ήταν κοντά στην οβίδα και σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή του ο ένας από αυτούς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Στον Εβρο θα μεταβεί ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού για να επιληφθεί και αυτός των ερευνών για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 13 Μαρτίου 2013, στις 10:10, στο Πεδίο Βολής – Πεδίο Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών, σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός Ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ Επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.
Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news