facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αλλαγές στο παρά πέντε για το σχέδιο «Αθηνά»

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής περιλαμβάνουν τα Προεδρικά Διατάγματα για την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά».

Τελικά δεν θα συγχωνευθούν οι ξένες φιλολογίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο ΑΠΘ, δεν θα απορροφηθεί το Πρόγραμμα Ψυχολογίας, αλλά θα αναβαθμιστεί και θα γίνει ξεχωριστό Τμήμα Ψυχολογίας, ενώ δεν θα συγχωνευθούν και τα τμήματα Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας των ΤΕΙ.

Το αρχικό Σχέδιο «Αθηνά» προέβλεπε συγχώνευση των τμημάτων Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας σε ένα νέο, Τμήμα «Ξένων Γλωσσών και Φιλολογίας» με πέντε κατευθύνσεις: 1. Αγγλικής Γλώσσας, 2. Γαλλικής Γλώσσας, 3. Γερμανικής Γλώσσας, 4. Ιταλικής Γλώσσας, 5. Ισπανικής Γλώσσας.

Το σχέδιο «Αθηνά» όμως προέβλεπε και απορρόφηση του Προγράμματος Ψυχολογίας που έδινε όμως αυτόνομο πτυχίο και είχε χωριστούς εισακτέους από το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο οποίο και ανήκε.

Όπως αποφασίστηκε από το υπουργείο Παιδείας, το Πρόγραμμα Ψυχολογίας τελικά δεν απορροφάται, αλλά αναβαθμίζεται και γίνεται ξεχωριστό τμήμα Ψυχολογίας το οποίο όπως είναι γνωστό ήδη είχε υψηλή βάση και μεγάλο ποσοστό αποφοιτούντων.

Τέλος δεν συγχωνεύνονται τα τμήματα Λογοθεραπείας και Εργοθεραπείας των ΤΕΙ όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, αλλά διατηρούν την αυτονομία τους.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news