facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Η τελική απόφαση για τα ΤΕΙ της Ηλείας (βίντεο)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Κ.Τζαβάρας: Ένα τμήμα με 3 κατευθύνσεις στον Πύργο - Νέο τμήμα Γεωπονικής με 3 κατευθύνσεις στην Αμαλιάδα

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε πριν λίγα λεπτά (14:00) ο Αν. Υπουργός κ. Κώστας Τζαβάρας αναφέροντας την τελική διαμόρφωση του σχεδίου "Αθηνά" για την Ηλεία καθώς επίσης αναφέρθηκε και σε όλους αυτούς που τον κατέκριναν.

Η τελική απόφαση για τα ΤΕΙ της Ηλείας διαμορφώθηκε ως εξής:

Στον Πύργο γίνεται ένα τμήμα με 3 κατευθύνσεις από τις οποίες η πρώτη θα αφορά τη Μουσειολογία, η δεύτερη τις Τουριστικές μονάδες και η τρίτη τα ΜΜΕ. Το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ θα έχει μεταβατικότητα προκειμένου οι σπουδαστές να φοιτήσουν κανονικά και να πάρουν το πτυχίο τους με τα επαγγελματικά δικαιώματα που ισχύουν σήμερα.

Για την Αμαλιάδα αποφασίστηκε το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στην Δημόσια Διοίκηση και Οικονομίας, οι σπουδαστές να συνεχίσουν στο νεοσύστατο τμήμα του Μεσολογγίου ή το αντίστοιχο τμήμα της Πάτρας. Επίσης αποφασίστηκε να ιδρυθεί νέο τμήμα Γεωπονικής με κατευθύνσεις Φυτικής Παραγωγής ,Ζωικής Παραγωγής και Αγροτικής Οικονομίας.

Αναλυτικά:

Στον Πύργο ιδρύεται τμήμα «Διοίκησης Τουριστικών & Πολιτιστικών Μονάδων με τρεις κατευθύνσεις: Πολιτισμού, Τουρισμού και ΜΜΕ. Το τμήμα θα στελεχωθεί απο 8 μόνιμους καθηγητές

Στην Αμαλιάδα δημιουργείται τμήμα Γεωπονίας με τρεις κατευθύνσεις: Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής και Αγροτικής Οικονομίας. Και αυτό το τμήμα θα στελεχωθεί απο 8 μόνιμους καθηγητές



Ο κ. Τζαβάρας ανέφερε οτι η νέα σχολή στον Πύργο μελλοντικά θα φιλοξενήσει και τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών.

Ο Υπουργός Πολιτισμού εμφανώς επηρεασμένος απο τις εκδηλώσεις αντιδράσεων εναντίον του τις τελευταίες μέρες εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ για όσους τον συκοφάντησαν και τον ύβρισαν χυδαίως. Ανέφερε οτι είναι υπέρ, αντιδράσεων που οδεύουν σε μια σωστή κατεύθυνση, καθώς και ο ίδιος πρώτος όταν ανακοινώθηκε τις πρώτες μέρες το σχέδιο "Αθηνά" αντέδρασε γιατί πίστευε οτι θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν αλλαγές.

iliaoikonomia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news